1 Mayıs 2010 Cumartesi

Bir şey daha sormak istiyorum

Camı enamel boya ile boyadım. Üzerine peçete transferi veya dekupaj uygulamak istiyorum. Boyadıktan sonra fırınlayıp öylemi işlem uygulamalıyım, yoksa transfer veya dekupajı yaptıktan sonra fırınlasam olur mu?

7 yorum:

  1. Enamels boyalarla cam boyadığında peçete ya da dekopaj uygularsan fırınlayamazsın.Sadece bu boya ile strokla desen yaparsan ya da sadece bu boyayı kullanarak boyama yaparsan fırınlayabilirsin.3 hafta açık bir yerde oda sıcaklığında tutup sonra 130 derecede 30 dakika fırınla. Soğuyana kadar fırının kapağını aç bekle sonra çıkar. Makinada da yıkanır diyorlar ama ben den sana tavsiye elde yıka. Uzun zaman sonra desenler silinmeye başlıyor. Elde yıkadığım çay bardaklarım var çiçekli hiç bir şey olmadı. Sıkılıp artık makinaya koyduklarım silinmeye başladı. İtinalı kullanmakta fayda var emek sarfediyoruz sonuçta.Dediğin gibi yaparsan ısıya bu boya dayanır ama diğer malzeme yanar.Süs için kullanacağın bir obje ise vazo, büyük süs tabağı gibi zaten gerek yok . 3 hafta sonra zaten tamamen sabitlenip sağlam bir hal alıyor.Soğuk suyla hemen yıka ve kurula temizlik yapacağın zaman.Umarım yardımcı olmuşumdur.

    YanıtlaSil
  2. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Nefise. Tersten uyguladığım peçete trasnferinin üzerini boyadım ve fırınladım bir şey olmadı. Örneğin geçenlerde yayınladığım 'Peynir Tabağı'nı.
    şimdi küçük bir cam kabın üzerini boyadım. Fırınladıktan sonra üzerine dekupaj yapıp verniklesem yıkanabilir mi?

    YanıtlaSil
  3. Hayranim sana lolipu..
    Yap yap paylas canim ya.. bende sayende ogreniyorum..
    Ben kovacigimi bitirdim nihayet.. "Ilk firsatta blogumda.. Veee kirmiziiii nefis seramik iki saksi aldim.. uzerine direk dekopaj uygulayip sir vernikle vernikleyecegim. Daha normal vernigi beceremezken bnu nasil yapicam bilmem... bu arada Ece hanimin programda yapmaya basladigi bebekli panonun linki www.digiscrapkits.com
    ordan bisuru resim satin alabilirsin..
    optum..

    YanıtlaSil
  4. Eğer hatam varsa düzeltiniz lütfen.Kutunun üstünde objeyi alkol ile temizleyin, şişeyi çalkalayın,21 gün hiç ellemeden ya kurumasını bekleyin ya da 177 dercede fırınlayın yazıyor.Yani hem o kadar gün bekleyip hemde fırınlama yapmana gerek yok.177 dercede fırın soğukken koyuyorsun fırın ısındığında derece lambası sönerya o zaman 30 dakika tutuyorsun ve fırını kapatıyorsun kapağı aç ve fırın soğuyuncaya kadar objeyi içinde tut. (Ki ben hiç beklemeden çıkarttığımda hiçbir şey olmadı belki çok ince camlar çatlayabilir ani hava değişiminden dolayı)Yemeklerle asla direk olarak kullanma su ve sabunla yıka.Bulaşık makinası tahta eşyaları ve diğer bazı eşyaları bile hırpalıyabilirken eminimki onada zarar verebilir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Tatlım boyadığın şeyin ne oldugunu yazmamışsın ama boyadıktan sonra herhangi bir desen yapıştırmak istiyorsan önce fırınla sonra yapıştır veya fırınlamayacaksan deseni yapıştır ve üzerinden yatverniği ile vernikle hemen kullanmaya başlayabilirsin elde yıkamak şartıyla tabii Nefisenin dediği gibi elde yıkamak herzaman için iyidir zaman içinde boyada atmalar oluyor.Camı fırçaylamı boyuyorsun bilmiyorum ama fırçada iz kalıyor sana tavsiyem tamponlama çalışması boya daha güzel görünüyor.Birde desen yapıştırdıktan sonra hafif sile tamponlarsan daha hoş görüntü oluyor.Sitemde örnekleri var inceleyebilirsen sana fikir verir.Birde fırınlanan boya bile olsa ben mutlaka yatverniğiyle vernikliyorum ki dayanma süresi daha uzun oluyor.Yatverniğini iki kat sürüyorum kat aralarının iyice kuruması lazım ki daha iyi olsun.
    sevgiler Nestug

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı.

    LeYYacım, ben işin içine girmeden senin gibi hönkk oluyordum. Hala da olduğum durumlar oluyor:)))

    Kitchen Witch; canım benim sağol. Verdiğin linke baktım çok güzelllll:))Yaptıklarını görmeyi merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails