3 Mayıs 2012 Perşembe

Kumaşa Transfer









 SEDENNNNN duy sesimiii!!! Ben nerde hata yaptım???









60 yorum:

  1. acaba kullandığınız yapıştırıcı üründe mi hata var ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsen May, yapıştırıcıda bir problem olduğunu sanmıyorum, daha yeni aldım ve bu iş için özel bir tutkal.

      Sil
  2. biz ahşapta her iki objeye de tutkal sürerdik galiba belki ondandır kumaşa da sürüp dene belki olur...kumaştan kağıdı soymak mantıken çok zor olmalı ahşap bile zorluyordu hatırlıyorum

    YanıtlaSil
  3. annemde böyle baskılar yapıyor. benim hiç alakam ve becerim olmadığından hiç merak edip sormadım...
    ama sanki telası var böyle şeyler için onunda ütü yapıyor galiba, istediğimiz şeyleri bluz, çanta yapıyor. sorarım, belki kendisi de gelir okuyup cevap yazar.. hatisinhobileri.blogunun sahibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ütü ile yapıldığını ilk defa duydum:) Acaba özel bir kağıdı mı var?

      Sil
    2. Kağıtlar var transfer yapılabilen. O kağıtlara çıktı alıyorsunuz printer'dan sonra kumaşa ütülüyorsunuz, o kadar basit ki. İyi sonuç da garanti, ben o kağıtlardan bulup evde kendim tişörtlerime baskı yaptım geçen sene, deneyebilirsiniz.

      Sil
  4. Okurken ben de yaparım yazacaktım. Son fotoğrafını görünce senin kadar üzüldüm. 8(((
    Belki bidahaki sefer olur canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayal kırıklığımı anlatamam, çok bozuldum. Sanki ilk denememde hemen olacakmış gibi geldi:((

      Sil
  5. Merhaba ! Geçmiş olsun,ama olsun,bozarak öğrendiğimizde asla unutmuyoruz..Bunu bir teselli olarak düşünelim ;)..
    Anladığım kadarıyla ve tecrübelerime dayanarak ;
    sanırım hata resmin ön ve arka yüzeyine sürmenizde..Sadece ön yüzüne sürüp sabırsız(!) bekleyişi yapmanız gerekiyor ;)..Ben yaklaşık 2 yıl önce hem suni deri de, hem saten de, hem de pamuklu kumaş üzerine yaptırdım öğrencilerime..Ve sonuçlar oldukça iyiydi..Resmin arka yüzüne sürmek ıslattığınızda soymanızı zorlaştırdığı için tümü soyulmuş..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Görüşmek dileğiyle..SEVGİLER! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MİRAY TAŞKIRAN, kesinlikle nerde hata yaptığımı öğrendiğim zaman bu bana ders olacak:)) Yok resmin iki yüzüne de tutkal sürmedim. İlk önce sürdüğüm hatalı olunca diğer bir resmi yapıştırdım, teşekkürler:))

      Sil
  6. Geçmiş olsuuun:) Herşey doğru görünüyor ama püf noktasını ben de merak ettim. Bakalım neymiş...
    Ben de yapmak istiyorum çünkü:)
    Fakat resim şahaneymiş...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MARİFETLİ PERİ, çok heveslsnmiştim:) Çünkü gerçekten arkadaşımın çizimleri çok güzel, onları muhakkak bir yerlerde kullanmak istiyorum.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Zeynep, gerçekten çok kötü oldu, çok bozuldum:((

      Sil
  8. lolipu, büyük bir merakla okumaya başladım, sonrasında çok üzüldüm..
    keşke bilsem ve yardım edebilsem sana..
    :(
    sevgiler,
    zeynep..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynep, teşekkürler, öğrendiğimde tekrar deneyeceğim, yılmak yok:))

      Sil
  9. lolipucum:)))
    Tutkalla (peçete ile tekstil transferi hariç) resim transferi hiç yapmadım ben ama resmi kumaşa (açık renk kumaş tercihan beyaz/krem) aktarmanın diğer bir yolu, transfer kağıdı üzerine resmin fotokopisini çekip bu kağıdı kumaşa ütülemek. (belki zaten biliyorsundur bu yöntemi ama bilmiyor olabilirsin diye paylaşayım dedim:)Tutkalla yapılana göre daha kolay gibi.Bu şekilde çocukların yaptığı bazı resimleri (hatıra olarak da saklayabilelim diye) beyaz tişörtlere basmıştım. Bu kağıtlardan office one da satılıyor. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elisi Defteri, hımmm bu ütü için demek özel bir kağıt var. Onu da denemek gerek, çok teşekkür ederim bu bilgi için:))

      Sil
  10. ıyy kotu bı husaran gecmışler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esce, evettt, oysa çok heveslsnmiştim ortaya güzel birşey çıkacak diye:)

      Sil
  11. Ben de arkadaşıma yapmıştım hemen hemen aynı metodu denedim ama benim ki de olmamıştı biliyor musunuz :( Benim resmin yarısı soyuldu yarısı soyulmadan tişörtün üstünde kaldı.. Ve hiç bir fikrim yok doğrusunun nasıl olduğu konusunda..biri yazssa da öğrensek... Ben sadece illüstrasyona bayıldım demek için yazıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serpil, ben de merakla bekliyorum, bakalım doğrusu nasılmış diye:))İllüstrasyon çok güzel, daha neler var neler. Şu işi becerebilseydim seri halde yapmayı planlıyordum:)

      Sil
  12. :( çok kötü olmuş, deseniniz de çok güzelmiş.. öğrenir öğrenmez püf noktasını yeni çalışmanızı bekliyorum:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ecerce, çizim arkadaşıma ait, çok güzel çizimleri var. Şu işin püf noktasını öğreneğim diğer çizimlerinden de kullanmak istiyorum:))

      Sil
  13. bende denedim bunu ama aynı sizinki gibi hüsranla sonuçlandı, yarısı çıkmıştı kumaşa onuda ütüledim güzelce denemek için makineye attım ,yıkadım suyla beraber o kısımda yok oldu, püf noktasını öğreninceye kadarda yapmamaya karar verdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HOBİLERİM VE BEN, kalan kısmı makinada çıkıyor demek ben deyıkıyım o zaman.

      Sil
  14. merb lolipu
    ben yüzüklerinize bayıldım nerden aldınız öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Lolipu, ben kendim hiç yapmadım ama 8 saat bekleme bana az gibi geldi. Şişesinin arkasına baktım 24 saat yazıyor. Ben de bir deneme yapayım bu akşam, bakalım aynı sorun olacak mı? Sonucu bildiririm. Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebru, ah valla hiç bakmadım arkasına. bana Seden'in (Tarçın tasarım) anlattığı gibi yaptım. Senin denemenide dört gözle bekliyorum. Eminim benim ki gibi olmaz:)

      Sil
  16. resim ön yüzüne transfer tutkalını sürüp kumaşa yapıştırıldıktan sonra 24 saat bekleme süreci vardır.üstüne ağırlık koymanız gerekmez.sonra hafifce ıslatıp sıyırma işlemi yine hafifce parmakla soyulur.bütün resim bir sefer de değil ara ara soyulur.inş anlatabildim.sana kolay gelsin arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aksungur46; işte okumadım hiç arkasını, anlatıldığı gibi yaptım, teşekkür ederim bir daha ki sefere 24 saat bu sefer sabırla bekleyeceğim:)

      Sil
  17. Merhaba emeğinizin boşa gitmesine çok üzüldüm.Ben denedim hiçbir problem yaşamadım.Aynı tutkalı kullandım ,resmin orjinal yüzüne sürdüm yapıştırdım,çok az suyla nemlendirdim 24 saat bekledikten sonra ıslatarak soydum.Burdaki püf bana göre kumaşın cinsi kalın ve tok bir kumaş üzerinde denedim sonuç benimkinde çok güzeldi.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Kaya, bir daha anlattığın gib yapacağım çok teşekkürler:))

      Sil
  18. gökyüzü, teşekkür ederim:)sağ elimdekileri soruyorsan kuyumcuya yaptırdım onları:)

    YanıtlaSil
  19. Simincim daha yeni gördüm tatlım yazını valla.. . Kağıdı kumaşa yapıştırırken iyice hava kabarcıklarını çıkardın mı?Ovdun mu şefkatle bir süre? Ve tutkalı ne kadar sürdün? Yoğun bir tabaka halinde olması lazım. Onun dışında yaptığın herşey doğru görünüyor. Cumartesi bu konu hakkında konuşalım derste canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Sedencim, anlattığın gibi yaptım. Bol tutkal sürdüm, güzel güzel ovaladım. 8 saat diye hatırlıyorum. 24 saat bekleme süresi varmış. Ondan mı olmadı acaba? Evde büyük işe kalkıştık, cumartesi gelemeyeceğim atölyeye:(( ama en kısa sürede tekrar deneyeceğim, yılmak yok:))))

      Sil
  20. Melekli yuzuge asik oldum, cok guzel. Nereden aldiniz ya da kime yaptirdiniz? :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozlem, teşekkür ederim:)) Kızılayda Engürü pasajında, Montür diye bir kuyumcu var orada yaptırdım:)

      Sil
  21. çok geçmiş olsun..bende okurken sonunda ne olacak diye merakla bakarken birden çöktüm..:) neyse sağlık olsun..kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasmin; böyle böyle öğreniyoruz işte teknikleri:))

      Sil
  22. Simincim, ne kadar şeker ve doğal anlatmışsın hüsranını. Sonuna kadar okuyan herkes sanki kendi yapmış gibi seninle aynı hüsranı hissetmiştir sanırım, en azından ben hissettim. Ama öyle bir tatlılıkla yazmışsın ki gülümsemekten de alamadım kendimi sonunda. Bende yıllar önce yapmıştım ve olmuştu, kimseden nasıl yapıldığına ilişkin bir tarif almadığıma göre şişenin üzerindeki tarife göre yapmışımdır, yani 24 saat yazıyorsa o kadar bekletmişimdir. Arkadaşının çizimlerine de bayıldım, taptım. Bana günlerdir nasıl bir çözüm üretebilirim diye düşündüğüm şeyin çözümünü sundun bu yazınla, çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer, valla olmayınca o kadar bozuldum ki, sonradan sabırsızlığıma kızdım. Düşününce de bu bana bir ders oldu. Gelen yorumlardan öğrendiğim gibi tekrar yapacağım ve bu sefer olacak inş:)))Ahh arkadaşımın daha ne çizimleri var:)) bir görsen. Şu işi bir kotarayım diğerlerinide kullanacağım:))

      Sil
  23. merhaba acaba merak ettim resmi yani transfer edeceğiniz resmin fotokopisinimi yoksa direk arkadaşınızın yaptığı resmimi yaptınız.eğer direk arkadaşınızın resmi yapıştırdıysanız sonucun böyle olması doğal.resmin fotokopisini çektirin.transfer tutkalını beyaz olan arka tarafa sürün.elinizi ıslatarak soyma işlemini yapın kullandığınız piyasadaki en iyi tutkaldır.tekrar bir deneme yapın kullanmadığınız bir kumaşta küçük bir resimle.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgi; fotokopisini kullandım, ama anladığım bekleme süresinde hata var. 24 saat beklemem gerekiymuş:))Evet bundan sonraki denemem küçük bir parça üzerinde olacak:)

      Sil
  24. alışmışım marifetli lolipuya, valla defalarca baktım son resimdeki yazıya:))allah iyiliğini versin süper bir post bence.ama nihayetinde sen çözersin işi herzamnaki gibi...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyf_i sibel; her zaman olmuyor işte:))) Ama yılmak yok, olana kadar denemeye devam:))

      Sil
  25. Geçenlerde Martha Stewart Show'da kumaşa aktarma işleminden sonra ütü yapmışlardı. Belki süreci hızlandırmak için bir yöntemdir. Kullandığınız tutkalın özelliğini bilmiyorum tabi. Umarım bir dahaki denemenizde olur da biz de bu muhteşem illustrasyonun dönüşmüş halini görme şansını elde ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafası karışık, evet ütü ile de trasfer yapılıyormuş. Belki tutkalın hemen kuruması için kullanılıyordur. Demenek gerek:)

      Sil
  26. Canim yaziyi okuunca ilk yazmak istedigim sey 'HAYDAAAAAAA' oldu.. Nedem olmadiki dedim. ama yorumlari okuyunca gordum ki az beklemissin sabirsiz kusum benim..
    hatirliyorum ece hnaim programinda yapmisti kumasa transfer.. bi canta calismasi idi.. ve ertesi gune kadar kurumasi icin bekleyecegiz demisti. sanirim sorun bekleme suresinde..
    Birdahaki denemenin kesin bi basari olacagina eminim.
    Bu arada gordugun gibi hayata dondum. yeni evimdeyim.. ilk firsatta yaz sarhosluguna kapilmadan sana yeni evim icin baykus siparisi veriyorum. :) detaylari mailleselimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitchen Witchcim; aahh ne geliyorsa başıma şu sabırsızlıktan geliyor zaten:)) Evet en 24 saat beklemek gerekiyormuş:) Yeni evinde olma çok sevindim:)) Güzel haberlerinin devamını bekliyorum:) Senin için zevkle yaparım baykuşunu:)

      Sil
  27. Sevgili Simin Hanım,

    Kumaşa transfer konusunda olumsuzluğa üzüldüm. Ben 3-4 sene önce yapmıştım. Hatırladığım kadar bilgi vereyim. Öncelikle fotokopi kağıdının kaliteli olması gerekiyor.Seçtiğiniz kumaş önemli, ben yorgan yüzü yapılan saten bir kumaşta yapmıştım.İpek, keten gabardin gibi kumaşlara yapılabiliyormuş. Kullandığınız medium piyasadaki en iyilerinden.Medium kağıdın resimli tarafına bolca sürülmeli.Yapıştırırken düzgün bir yüzey olmalı. Çok hafif nemli bezle kağıdın üzerine hafif hareketlerle bastırarak tutkalın iyice yapışmasını sağlayın. Üzerine birşey koymadan kendi halinde enaz bir gece veya 24 saat sürede kurumaya bırakılmalı.İyice kuruduğuna emin olduktan sonra sprey benzeri bir kapla üzerine hafif su püskürtün veya ıslak bir bezle kağıdı ponponlıyarak nemlendirin ve bekleyin.Ben bir kaba su koyup parmağımı ıslatarak kağıdı zorlamadan dairesel hareketlerle soymaya çalıştım. Kağıdın bazı yerleri inatçı oluyor zorlamayın.İnatçı yer kuruduktan sonra tekrar parmağınızı hafifçe ıslatarak yeniden deneyin. Galiba çok uzun oldu kusura bakmayın daha kısa anlatamadım. Bu işin uzmanı değilim. Sadece bir yardımım olur mu diye yazdım. Sevgiler. Öznur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznur; çok teşekkür ederim, çok güzel anlatmışsınız:)Bir daha ki denemede dediklerinizi dikkate alacağım:))

      Sil
  28. ay 3. kez yaziyorum.. noluyo boylee.. canimm bu sefer ozet geciyim sabrim tukendi ayni yorumu yazmaktan.. hahaha.. baykus ailesini senin zevkine biraktim, super zevkinle harikalar cikaracaksin eminim hemen basla.. :)
    birisi yuzuklerini begenmis ya.. bende bileziklerine hastayim.. gecen senekiler baskaydi yazin taktiklarin bu renklilerde bi muthisssss..

    YanıtlaSil
  29. Postunuzu çok beğendim ve güldüm! Güzel bir şey yapmak istersen hatta yapmayı kabul etmek lazım. Bazen 'hatta' güzel bir şey olur. Ben bütün 52 yorumlara okumadım ve cevap gelip gelmediğimi bilmiyorum. Kumaşa transfer yapmadım ama kağıda yaptım. Bunu biliyorum: 'lazer' printer ile bir kopy olmuyormuş. Inkjet printer veya fotokopy kullanmak lazımmış.
    Sevgilerle,Karen Hanım

    YanıtlaSil
  30. resimde çok güzelmiş yazık olmuş :(
    bloğuma beklerim http://muhabbetkuslari68.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  31. Tatlım çok geç gördüm kusura bakma, nete çok az giriyorum bu aralar. Bu Picture This'den bende aldım ve denedim, görmüşsündür sanırım denememi. Yalnız ben alırken bana söylenen Ahşap için 24 saat, Kumaş için 48 saat beklemek gerektiğiydi. Biraz uzun sürüyor ama Kumaş için 48 saat beklersen sonuç güzel oluyor. Yalnız problem kumaşa yapıştırıken kenarlardan çıkan beyazlıklar kumaşta kalıyor(tutkal) onlarıda hemen almak lazım. ben kuruyunca geçer sandım geçmedi malesef, o yüzden o kumaşın kenarına dantel dikip kestim ve minik bir çantaya diktim. Bu arada kaç deneme yaptım anlatamam hava kabarcıkları kaldı, bir sürü kumaş rezil oldu ama tavsiyem 24 saat yerine sabredip 48 saat bekle tatlım, o zaman transfer gerçekleşiyor, öpüyorum.
    Benim deneme burada
    http://marifetlicadi.blogspot.com/2012/05/kumasa-resim-transfer.html ve
    http://marifetlicadi.blogspot.com/2012/05/mini-canta.html bir bak istersen.

    YanıtlaSil
  32. bi daha yaptın mıı yaptıysan nasıl oldu merak ettim ben de yapmak istiyoruum

    YanıtlaSil
  33. merhabalar-
    Bende bir erkek olarak konuya meraklıyım.)Askeri kanvas sırt cantalarına desen basıp yurtdısında satıyorum.Tutkal yerine asagıda lınkını verecegım urunu bulup kullanırsanız sonuclar super olacaktır.Kolaylıklar dılerım-kemal
    http://youtu.be/sib94a4XgvA

    YanıtlaSil
  34. dekupaj tekniginde kagıdı soyma diye bişey ilk defa duyuyorum kagıdı soymadım ben sabuna dekupaj yaparken

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails