13 Ocak 2011 Perşembe

HAYAT – Dürbünümden Kırk Sene (1941-1964)_KİTAP

Uzun zamandır bu kadar keyif veren ve elimden bırakamadığım bir kitap olmadı. Uzun zamandır diyorum çünkü son okuduğum daha doğrusu okumaya çalıştığım kitap (Ye, Sev, Dua Et) aylarca elimde süründü. Hiç adetim değildir okumaya başladığım bir kitabı bitirmeden rafa kaldırmak. Ama olmadı işte bitiremedim. Belki başka bir zaman, başka bir moddayken tekrar elime alırım.

Pazar günü D&Rda Ayşe Kulin’in kitabını görünce hemen atladım. Çok severim Ayşe Kulin kitaplarını. Hele VEDA ve UMUT’u çok sevmiştim. Zaten Osmanlı dönemi ve Cumhuriyetin ilk yılları hep ilgimi çekmiştir. Bir de gerçek yaşam öyküleriyse tadından yenmez:)

Baktım ki iki kitap var. Biri HAYAT – Dürbünümden Kırk Sene (1941-1964), biri HÜZÜN - Dürbünümden Kırk Sene (1964-1983). İkisini birden aldım. Eve gelir gelmez başladım. Dün akşam Hayat bitti, hemen devamı olan Hüzün başladı.

Bu sefer Ayşe Kulin kendi doğumundan başlamış anlatmaya. Kendi hayatındaki dönüm noktalarının yanı sıra o zaman ki Ankara ve İstanbul’u, Türkiye deki siyasi durumu da anlatmış. Ayşe Kulin’in samimi ve akıcı anlatımıyla elinizden bırakamayacağınız bir kitap.

Hazır şu ara kendimi rölantiye almışken, hazır tembellikten veya tükenmişlikten bir şeyler yapamazken, çok iyi geldi bu kitaplar:)

11 yorum:

  1. Ayşe kulin'i ben de çok severim.henüz bu kitapları okumamıştım..paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Çok severim Ayşe Kulin'i. Elimde okunacak çok kitap olmasına rağmen benim de aklım kaldı bu iki kitapta tatlım :) Senin yorumundan sonra almak farz oldu ikisini de :)

    YanıtlaSil
  3. Ayşe Kulin'in çoğu kitabını okudum. Anlatımındaki sadelik ve akıcılık insanı resmen konunun içine çeker. Yeni kitabı HAYAT'ın çıktığını bilmiyordum. Paylaşımın için çok tesekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ayşe Kulin in yazı diline bayılıyorum gerçekten çok akıcı bu öneri üzerine mutlaka almalıyım. Ye dua et sev gerçekten bitirilecek gibi değildi benim elimdede sürünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Aylin adlı kitabınıda okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. canımcım Ayşe Kulin'i seven çok. Ben de çok uzun zamandır kitap okuyamıyordum ama iyi bir başlangıç olur Ayşe Kulin. Adı Aylin'i okumadıysan ben de öneririm. Okuduğum bir sıra elektrik gitmişti de mum ışığında okumuştum; çok akıcı ve etkileyici bir anlatımı var. Önerilerin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Adı: Aylin olacaktı! :)

    YanıtlaSil
  8. bütün kitaplarını okudum..
    Hayat'ı da aldım..bi başlasam iyi olacak..

    YanıtlaSil
  9. SİHİRLİ OKLAVA; ben de çok severim. Hele bu kitapları elimden düşüremedim:))

    Yeşimcim; kesinlikle alıp okumalısın, seveceğine eminim:)

    Dido; rica ederim; ben de bilmiyordum görünce hemen aldım:)

    Nilgüncüm;:)))

    Miskokulu Lezzetler; ben de akıcı ve zorlayıcı olmayan anlatımları seviyorum. Kafayı yormadan keyifle okunuyor Ayşe Kulin'in kitapları:))

    Zeynep Özmen Ünlü; okumam mı okudum tabii. Çok da sevmiştim:))

    Alo Elocum; vakit ayırıp olkumanı tavsiya ederim:)) Adı Aylin'i tabii ki okudum:))

    edabella; başla valla 2 günde bitirirsin:)))

    YanıtlaSil
  10. canım benim hemen aldım ve sabırsızlanıyorum okumak için. ama kesintisiz okumak istediğim için henüz başlayamadım. :)

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails