5 Ağustos 2009 Çarşamba

Ameliyattan sonra neler oldu

Yaptığım işlere biraz ara verip bu gün Hallux Valgus ameliyatından sonra iyileşme evresinde neler oldu onları yazmak istiyorum. Çünkü diğer ayağım için aynı ameliyatı olmam gerektiğinde neler yaşadığımı hatırlamak ve bu şikayeti olan arkadaşlara da fikir vermesi için.


19 Haziran Cuma günü saat 12:00 dan itibaren hiçbir şey yiyip içmedim. Çünkü ameliyat akşam 18:00 da genel anestezi olacaktı.



Ameliyat çok güzel geçti. Hiç girdiğimi ve çıktığımı anlamadım. Hastanede bir gece kaldım. Bu arada ameliyatım Ankara Mesa Hastanesinde oldu. Hastane de çalışanları da çok iyiydi. Son derece memnun kaldım. Geceyi yarı uyur geçirdim. Ama hiç ağrım olmadı. Çünkü devamlı ağrı kesici veriliyordu.


Sabah doktorum kontrolümü ve pansumanımı yaptıktan sonra taburcu oldum. Çıktık eve geldik. Evde 3-4 gün ayağımı kalp seviyesinden yukarıda tutacak şekilde dinlenmemi söylemişti doktorum. İlk iki gün ağrı kesici ilaçlar içerek geçirdim. Çünkü ağrım çok oldu. Aslında çok şiddetli değildi ağrım ama gene de ağrıdı işte. Hele sabahları yataktan kalkmam çok zor oluyordu. Bir hafta on gün sıkıntılı geçti. Evin içinde bir odadan diğerine giderken bile çok yorucu ve sıkıntılı oluyordu. Zaten ayağıma özel bir terlik verdiler onu kullanıyordum. Ters kayık şeklinde, topuğa basmayı sağlayan bir şey. Onunla yavaş yavaş evin içinde oradan orada gidip geldim.




İki hafta içinde iki kez kontrole gittim. Doktorum ayağımın gayet iyi olduğunu artık yavaş yavaş basabileceğimi söyledi. Ama bende nerede o cesaret. İki haftanın sonunda ilk kez bandajı çıkarıp ayakta duş aldım. Ama çok zor oldu.

Evde olmaya ancak iki hafta dayanabildim. Mevsimde müsait olunca, doktorumda izin verince doğru yazlığa. Sağ olsun iki haftadır zaten annem gelmişti yanıma. Hep beraber toplandık çıktık yola. Yol da fena geçmedi. Hep ayağımı uzatarak gittim. Çünkü şişiyordu.

Neyse 3-4 gün sonra ilk denizime girdim. Doktorda yüzmenin ayağıma iyi geleceğini söylemişti. Gerçektende yüzerken suyun hareketiyle ayağım çok rahatlıyordu. Denizden çıktıktan sonra hemen kurulayıp bandajımı ve parmak arası silikonumu takıyordum.

Ameliyattan sonraki 3. hafta o özel terliği çıkarıp ara ara yalın ayak yürümeye başladım. Ama ağırlığımı tam olarak ayağımın ayasına vermeden yürüyebildim. Kısa mesafe araba bile kullanmaya başladım.

4. hafta rahat parmak arası normal bir terlik giymeye başladım. Bu arada denize girmekten dikişlerimdeki kabuklarda çabucak iyileşti.

Şimdi üzerinden 1,5 ay geçti. İşe başladım. Dikişlerim iyileşti, hafif aksayarak da olsa yürüyebiliyorum. Normal, düz terlik giyebiliyorum. Ama henüz ayakkabı veya topuklu giyemiyorum (normal olarak :) )





Bu Cuma günü ayağımın baş parmak tarafına takılan vida ve küçük parmak tarafına takılan çivinin çıkarılması için bir operasyon daha geçireceğim. Lokal anestezi ile 15-20 dakika süreceğini söyledi doktorum.

İki gün dinlenmeden sonra sanırım daha da iyi olacağım. Bir an önce olsun bitsin istiyorum hayırlısıyla :)

72 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun.
    Bundan sonra olacağınız operasyonu da böyle sorunsuz atlatırsınız umarım.

    YanıtlaSil
  2. Kuzum bu ameliyatı bir arkadaşım da olmuştu.Ameliyat sonrası çektiği sıkıntıları seni korkutmamak için yazamamıştım.Hafife alarak yazmaya çalışmışsın ama ne zor olduğunu şahit olduğum için biliyorum.Ama dayan sonu gayet iyi oluyor.Şimdi çok memnun.Tekrar geçmiş olsun.Allah başka sıkıntı vermesin.

    YanıtlaSil
  3. Valla neduk abla sıkıntılı geçti ama sonu iyi olacak inşallah. Hiç eskisi gibi yürüyüp hareket edemeyecekmişim gibi geliyor. Ama her geçen gün daha iyi oluyorum. Bi de şu çivi ve vida alınsın daha da iyi olacak inşallah.

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsuuuuuuuuuuuuuun....

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun aslında geçirdiğiniz operasyon o kadar da basit değil,dayanıklıymışsınız,arkadaşlarım çok daha kötü anlatmışlardı.

    YanıtlaSil
  6. merhaba...bende de aynı sıkıntı var :( bende ankara mesa hastanesinde muaneye oldum ve ameliyat olacaktım 13.01.09 da ama hem planlar değiştiğinden birazda korktuğum ve işime öyle geldiğinden olmadım.ağrılarım daha çok olmaya başladı bu sıralar ayağım iyice hassas oldu :( sizin gibi genel anestezi ile ameliyat olucaktım bende...şimdi tekrar karar verdim ama hem iyleşme sürecinden hemde ameliyettan çok korkuyorum :( napıcam beeenn :(:(:( öğrenciyim ve eğer ameliyat olursam 2 hafta sonra ayağa kalkabilmem ve yurttan derse gidebilmem lazım..yine ocağın ikinci haftasına yani yarı yıl tatiline denk getirmeyi planlıyorum....nolur bana yardımcı olun...teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. merhaba benimde ayağımda haluks valgus rahatsızlığı var. ankara mesa hastanesine geçen kış muaneye oldum ve ameliyat tarihimde kesinleşmişti.ama ben korktuğum ve bir seyahat araya girdiği için yaptıramadım...bu kış yine ameliyat olmaya karar verdim nolur bana yardımcı olur musunuz hem piskolojik hemde teorik anlamda...ben öğrenciyim hacettepe de ve yarı yıl tatilinde bu ameliyatı olup 2 hafta sonra derslerime dönmem gerekiyor...bu mümkün mü ki?ben napıcaaammmm :(:(:(

    YanıtlaSil
  8. Merhaba! Üzerinden çok zaman geçmiş ama ben de Ankara'da aynı ameliyatı olacağım, fakat bir türlü doktor bulamıyorum. Doktorunuzun adı neydi acaba? Ve 3 sene sonra memnun musunuz? Çok teşekkürler şimdiden, bu dert çok fena bir şeymiş:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meliq merhaba:)
      Benim ameliyetımı Prof. Dr. Uğur Şaylı yapmıştı. Üzerinden 3 sene geçti ve çok memnunum. Artık hiç bir sıkıntım yok:))

      Sil
    2. slm herkese ben yenı amelıyat oldum üzrınden 1 ay geçti ama bu şişlik bir türlü inmedi araba kullanamycağmı söyledıler bı muddet fakat bu şişlik tam anlamyla ne kadar süre sonra normale dönuyor ayakkabılar olmuyor ayağıma buda büyük sıkıntı yaratıyor...bu konu hakkında bılgı verebılecek olan varsa sevınırm teşekkrler şimdiden :)

      Sil
    3. Ay cevap vermişsiniz, çoook teşekkür ederim:) En kısa zamanda Uğur Şaylı hocanın kapısını çalıyorum:) Bana şans dileyin:) Sevgiler.

      Sil
  9. aynı amelıyatı bende oldum tekrardan cıkıntı olmaya basladı henuz 1 yıl oldu ama eskısınden daha kotu durumda yenı bı amelıyat rıske sokarmı beni bılgınız varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, merhaba çok geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla 2 tip ameliyat oluyor. Biri kemiğin törpülenmesi, diğeride çıkıntı olan kemiğin kesilip başka bir işlem yapılması. Benim doktorum törpülendiği takdirde yeniden çıkabileceğinden bahsetmişti. Benim ki, kesilerek yapıldı. 1,5 ay çivi takılı durdu kemikte, iyice kaynağınca çivi çıkarıldı.

      Sil
    2. bana nerede olduğunuzu yazabilirmisiniz aynı sorun bendede var çok korkuyorum birinci ameliyatım öncesi sonrası çok güzel geçti ama şimdi yine oluştu iki ayaktada bana yazarsanız çok sevinirim nerede oldunuz ben istanbul dayım..Tavsiye varsa edeceğiniz yazınız
      çok geçmiş olsun sizede..

      Sil
  10. ameliyat sonrasında ayağınızda morluklar ve bacağınızda incelmeler oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, ameliyattan sonra ben de morluk olmadı ama bacağıma yük vermediğim için incelme olmuştu. Sonradan düzeldi:)

      Sil
    2. Ameliyat sonrasi,sislik ve morlugun olmasi,normal arkadaslar,bana,doktorum 2 ay ewden,cikmamam gerektigini soykedi gunduz ve gece aparatlari onerdi,onlari kuklanuyorum faydasi da var ayakkabi konusunda cok dikatli olmalisiniz ayakkabi tercihimi soracak,olursaniz onun,icin ayrica yazarim size tekarrdan coook gecmis olsun..

      Sil
  11. Merhaba çok çok geçmiş olsun size
    Aynı sorun bendede var Balta Limanı Kemik Hastanesinde olmam söz konusu bununla 4 . kez olacak ertelemem AMELİYATI Yaşımda 52 ve ben çok korkuyorum
    yalnız bende kalça çıkıklığı ve sol bacakta kısalıkta var doğuştan Parmaklarımdaki şekil bozuklukları sonradan oluştu.
    Bütün hastalara çok çok geçmiş olsun.. Sizede..
    Sayılarımla..

    YanıtlaSil
  12. merhaba 16 yaşındayım bende de bu tür çıkıntıda oldu daha çok büyük değil acaba amelyat olmasam ne tür sonuçlar doğurabilir merak ediyorum. açıkçası amelyat olursam eğitim hayatımı etileyeceğinden de korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb bende bu amaliyattan oldum ve 40 gün oldu üni okuyorum henüz okuluma gidemiyorum sana tavsiyem yaz tatilinde ol çok da erteleme ben şu yönden pişmanım geç kaldım benım bıraz sıkıntılı oldu amaliyat sonrası..

      Sil
    2. ben de bu ameliyatı oldum ve bu kadar basit degildi bundan yakşalık 1 ay önce ameliyat oldum ve ameliyat sonrası çok agrılarım vardı askerdim ve van dan istanbula geldigimde ayağım alçıdaydı ve 2 hafta sonunda alçılaralındı ve dkişilerde alındı ama ayagım şişmiş bir halde şuan agrım yok fazla ama pek yürüyemiyorum aksayarak anca en yakın zaman da iyileşmeyi umuyorum çünkü fazla zamanım kalmadı askeriye ye geri dönücem ve hayla ayakkabı gıyecek durumda degılım amelıyat olalı 1 ay oldu

      Sil
  13. Bende ayak bilegimden oldum doktor bir bucuk iki ay sonra civileri alacagini soyledi civilerin ucu disarda bunlar nasil alinacak bi fikriniz varmi?

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, sizin kemik eğriliği açınız kaçtı acaba? Bir de sebebi ayak tabanına mı bağlıydı yoksa yanlış ayakkabı seçimine mi? Nüksetme ihtimali var diyorlar ameliyattan sonra o yüzden soruyorum. Bir de size dışarı doğru çıkan vida takmadılar anladığım kadarıyla. Kemik çıkıntınız yok muydu?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba. Bende İzmit te halluks valgus ameliyatı oldum daha 3 hafta oldu ameliyat olali. 3cmlik bi vida takıldı ama dışardan herhangi bi metal çivi yok. Doktorum bu vida hakkında beni bilgilendirmedi henüz. Ayagimda sürekli kalicak mi alinacakmi bilmiyorum. İnşallah kalicaktir çünkü tekrar bi cerrahi mudaheleden cok korkuyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de oldum bu ameliyatı 16 gün oluyor. Platin takıldı ama benimki de içeride yani dışarda çıkıntı yok. Doktor henüz bir şey demedi bunu tekrar ameliyatla alacak mı ki :/ Sizin nasıl oldu içerideki vida duruyor mu yoksa alındı mı?

      Sil
  16. cok geçmiş olsun bende aynı amelyatı oldum darısı başıma inşallah...

    YanıtlaSil
  17. selam benimde halluks valgus ameliyatı olmam gerekiyor ama doğal olarak bende çok korkuyorum kime olucağımı nerde olmam gerektiğini bilmiyorum 52 yaşındayım çalışıyorum.Ve çok gezen biriyim o kadar yatmaya ve acıya nasıl dayanıcam bilmiyorum hiç keyfim yok benide ameliyat konusunda aydınlatırmısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 22 yasindaym ..1bucuk ay önce halluks valgus ameliyatı oldum. Bi vida takildi. Ameliyat esnasinda spinal anestezi uygulandigi için ameliyat esnasinda ve takip eden 3 saat içersinde en ufak bi agri hissetmedm.uyuşukluk geçince gece çok agrim oldu ama sürekli agri kesiciler yapildigi için dayanilmcak bisey değildi. Zaten o gece disindada bi daha agrim.olmadi.tek skintm.ayagmn üstüne basmamin yasak.olmasiydi . zaten alcidaydi . şuan ise parmaklarimi bukmeden yuruyebilcegmi söyledi doktorm .topallaya topallaya yürümeye basladm:) sizedee çok geçmiş olsun

      Sil
  18. Merhabalar,
    Öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de hallux valgus ameliyati olmam gerekiyor ama bu konuda fazla bilgim yok. Özellikle birkaç yıl önce bu ameliyatı olmuş olanların tavsiyelerine ve tecrübelerne ihtiyacım var. Öğretmen olduğum için en kısa zamanda iyileşip ayağa kalkmam gerekiyor. Bu ameliyatı sürekli yapan iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir misiniz lütfen?
    Teşekkür ederim.
    Mine

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,

    Bende 22 yaşındayım ve önümüzdeki hafta halluks valgus ameliyatı olucam. Balta limanı kemik hastalıkları hastanesini tercih ettim iyi olduklarını duyduğum için. İşim gereği sürekli sahadayım ve bu yüzden akşamları ağrılarım oluyo şekil bzukluğunun çirkin görüntüsüde cabası. Doktor lokal anestezi olacağımı ve ayağıma iki tane tel takıcağını bu tellerin dışarıdan gözüküceğini ve bi süre sonra çıkarıcaklarınnı söledi. operasyon sonrasıyla ilgili deneyimlerini paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.
    Teşekkür ederim şimdiden
    Tuğçe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler tuğçe hanım bende aynı sıkıntıdan dolayı balta limanında randevu aldım . şimdi ayağınız nasıl? ve doktorunuz kimdi?memnun musunuz?
      hümeyra

      Sil
  20. Merhabalar Tuğçe Hanım,
    Şimdiden geçmiş olsun. Ben 41 yaşındayım, öğretmenim. Eskişehir'de yaşıyorum. hallux valgus rahatsızlığım uzun zamandır var ama ameliyat sonrası hakkında olumsuz yorumlar duyduğum için şimdiye kadar olmadım. Bir aydan beri ağrılarım çok arttı. Doktor ameliyat şart diyor. Siz nasıl karar verdiniz? Bu ameliyatı olup memnun olan kişiler tanıyor musunuz? Ameliyat öncesi ve sonrası bilgilerinizi ve tecrübelerinizi buradan bizlerle paylaşırsanız çok memnun oluruz. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar herkese geçmiş olsun ismim ebru 17 kasim pazartesi günü saat 12 de ameliyata girdim 13.30 da ameliyat bitti benim ayaktaki cikinti ve parmakta yamukluk baya vardı ameliyat basarili gecti dedi doktor anestezi ile oldum uyusukluk gidince ağrı basladi bütün agri kesici ilaçlar kullanıldı ama bana pekte fayda göstermedi cok agrim oldu bir gün sonra çıktım ve eve geldim ihtitlyac dışında ayagimi yüksekten indirmedim uyuyamak iskence agrilat iskence yatmak iskence belki de kisiye gore degisir bilemiyorum ikinci haftam yarin dikisler alınacak diğer haftaya da alçı alinacak sonraki evreyi düşünmek bile istemiyorum allahim hepimize yardim etsin ha bu arada benim ki genetik ve üstüne de darbe alinca ilerlemis eger küçükken olsa idim bu sıkıntıları yasamazdim belki herseyin hayırlisi iste allahim yar ve yardimciniz olsun umarim hersey gönlünüzce olur ve iyi ve kolay geçer ve benim gibi olmaz

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Tuğçe ben yine :)

    5 kasım sabahı ameliyatımı oldum ve çok başarılı geçti. Spinal anestezi ile oldum amelyatı son derece rahattı doktorlarla sohbet ederek geçti :) ilk muayene gittiğimde doktorum alçı olmayacağını sölemişti ancak paravan kalktığında bacağımın diz kapağıma kadar alçıda olduğunu görünce küçük bi şok yaşamadım değil. Ameliyattan 2-3 saat sonrasına kadar hiçbişey hssetmedim, ne zaman uyuşkluk geçmeye başladı inanılmaz derecede tuvaletimin geldiğini farkettim. Tabi bu süreçte kalkamadığım için annemin yardımıyla hep ördek kullandım tuvalet için. Benim anesteziyi atmam zor oldu biraz. Normal şartlarda ameliyatın ertesi günü çıkabilcekken kustuğum ve hiç bişekilde yiyp içemediğim için bir gün daha tuttular. Narkozun etkisinden ne zaman başımı kaldırsam hemen midem bulandı ve şiddetli baş ağrısı oldu. Ardından istifra.. Ama bu demek değlki herkeste böyle olucak. benimle aynı gün bu operasynu olan 3 bayan daha vardı onlarda böyle sorunlar yoktu. Bende ağrı olmadığı için şanslıydım sadce. Zaten 7/24 ağrı kesicim vardı o yüzden sorun yaşamadım. Ayağıma 2 adet çivi takılmıştı kemiği sabitlemek için. Bunlar dışardan gözüküyordu. Alçım bacağımın altını kaplayan yarım bi alçıydı. 2 günde bir pansumana gttim ameliyattan sonra. Tellere ve dikişlerime pansuman yapıldı gazlı bezler değiştirildi. 15 gün sonra alçım çıktı. Alçıdan sonra topuğuma basarak yürümeye başladım. Alçıdan 15 gün sonra ise çiviler çıktı. Çivilerden 3 gün sonrada tamamen basmaya başladım. Ayağımın şişliği inmesi vakit aldı yalnız. Bir süre büyük ayakkabı giymek zorundasınız haberiniz olsun :) Ben çiviler çıkarken çok acıcak diye korkarak gittim fakat şunu sölemeliyim hissetmedim bile :)) Aksine dikişler tahmin ettiğimden kat ve kat çok acıttı. Teller kemiğin içinde olduğu ve sinirlerle temas etmediği için hiçbişekilde his yoktu. Tüm gelişimim çok iyi geçti. Sadece bu süreçte koltuk değnekleriyle gezmek çok zor ve yorucuydu. Engellileri bu süreçte çok iyi anladım. Bu arada balta limanı kemik hastalıkları hastanesinde ameliyat oldum ben. Bana sorarsanız herşeyiyle çk iyi bir hastane. Doktorları çok ilgili ve alakalı. Üstelik hastane manzarasıda cabası :) Her neyse, ameliatı olan ve olacak herkese çok geçmiş olsun. Sakın gözünüzü korkutmayın abartılacak bir durum değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba doktorunuzun ismini de rica etsem yazabilir misiniz

      Sil
  23. Merhaba Tuğçe ben yine :)

    5 kasım sabahı ameliyatımı oldum ve çok başarılı geçti. Spinal anestezi ile oldum amelyatı son derece rahattı doktorlarla sohbet ederek geçti :) ilk muayene gittiğimde doktorum alçı olmayacağını sölemişti ancak paravan kalktığında bacağımın diz kapağıma kadar alçıda olduğunu görünce küçük bi şok yaşamadım değil. Ameliyattan 2-3 saat sonrasına kadar hiçbişey hssetmedim, ne zaman uyuşkluk geçmeye başladı inanılmaz derecede tuvaletimin geldiğini farkettim. Tabi bu süreçte kalkamadığım için annemin yardımıyla hep ördek kullandım tuvalet için. Benim anesteziyi atmam zor oldu biraz. Normal şartlarda ameliyatın ertesi günü çıkabilcekken kustuğum ve hiç bişekilde yiyp içemediğim için bir gün daha tuttular. Narkozun etkisinden ne zaman başımı kaldırsam hemen midem bulandı ve şiddetli baş ağrısı oldu. Ardından istifra.. Ama bu demek değlki herkeste böyle olucak. benimle aynı gün bu operasynu olan 3 bayan daha vardı onlarda böyle sorunlar yoktu. Bende ağrı olmadığı için şanslıydım sadce. Zaten 7/24 ağrı kesicim vardı o yüzden sorun yaşamadım. Ayağıma 2 adet çivi takılmıştı kemiği sabitlemek için. Bunlar dışardan gözüküyordu. Alçım bacağımın altını kaplayan yarım bi alçıydı. 2 günde bir pansumana gttim ameliyattan sonra. Tellere ve dikişlerime pansuman yapıldı gazlı bezler değiştirildi. 15 gün sonra alçım çıktı. Alçıdan sonra topuğuma basarak yürümeye başladım. Alçıdan 15 gün sonra ise çiviler çıktı. Çivilerden 3 gün sonrada tamamen basmaya başladım. Ayağımın şişliği inmesi vakit aldı yalnız. Bir süre büyük ayakkabı giymek zorundasınız haberiniz olsun :) Ben çiviler çıkarken çok acıcak diye korkarak gittim fakat şunu sölemeliyim hissetmedim bile :)) Aksine dikişler tahmin ettiğimden kat ve kat çok acıttı. Teller kemiğin içinde olduğu ve sinirlerle temas etmediği için hiçbişekilde his yoktu. Tüm gelişimim çok iyi geçti. Sadece bu süreçte koltuk değnekleriyle gezmek çok zor ve yorucuydu. Engellileri bu süreçte çok iyi anladım. Bu arada balta limanı kemik hastalıkları hastanesinde ameliyat oldum ben. Bana sorarsanız herşeyiyle çk iyi bir hastane. Doktorları çok ilgili ve alakalı. Üstelik hastane manzarasıda cabası :) Her neyse, ameliatı olan ve olacak herkese çok geçmiş olsun. Sakın gözünüzü korkutmayın abartılacak bir durum değil :)

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar. 17 yasindayim bende 1 ay once bu ameliyati oldum iki ayagimdada ayni sorun var oncelikli olarak sag ayagimdan oldum cunku onda daha fazla agrim vardi. Ameliyatim gayet basarili gecti aglayarak girdim gulerek ciktim anlamadim bile belden asagisina narkoz verdiler sadece narkozun etkisi gectikce agrilarim basladi ilk iki geceyi hatirlamak bile istemiyorum cok siddetli agrilar cektim agri kesici igneler dahi fayda etmedi ameliyattan sonra 5 gun hastanede yattim eve taburcu oldugumda belden anestezi oldugum icin cok siddetli bas ve boyun agrisi yapti eve geldigimde gozlerimi acamadim nerdeyse doktora gittik tekrardan ve hastaneye geri yatirdilar 2 gunde anestezi etkisi yuzunden hastanede yattim. Taburcu olduktan sonra 2 gunde 1 pansumana gittim 2 hafta sonra dikisleri aldilar ayagim alcinin icerisindeydi ve bugun 1 ay oldu alciyida cikarttilar yerine elastik bandaj sardilar 2 hafta sonra ise ayagimdaki demirlerin cikicagini soylediler ameliyatta cok fazla korkulucak bisey yok ama ne yazik ki sonrasi cok agrili bi donem en azindan ilk 1 haftasi ameliyati oldugunuza pisman edicek kadar suanda agrilarim yok denilicek kadar azaldi demirler ciktiktan sonra yavas yavas uzerine basmaya basliycakmisim yani eskisi gibi yuruyebilmeniz 2.5 ay kadar zamaninizi aliyo yaz tatilinde oldugum icin pismanim cunku koca bi tatili cope atmis oldum ama okudugum icin baska bi sansim yoktu malesef. Bu gecirdigim surecten sonra sol ayagimdan ameliyat olmamaya karar verdim tekrardan bu agrilari cekmeye gucum yok sanirim cesaretimi tekrar toplayamam gibime geliyo. Bu arada Baltalimani kemik hastamesinde oldum ameliyati doktorlar ve hastane calisanlari gercekten cok ilgililerdi yatagimda denize karsi oldugundan biraz daha ferahti gerci agrilardan dolayi pek manzara izleyebilcek halim yoktu neyse buda benim surecim ve hala devam ediyo herkese cok gecmis olsun :)

    YanıtlaSil
  25. Ben de 24 Haziran çarşamba günü oldum bu ameliyatı. Spinal anesteziydi ama ameliyattan sonra odaya geldiğimde dizlerimi kaldırabiliyordum bile. Baş parmak kemiğimin kesilerek açısının düzeltilmesi şeklinde oldu ameliyat. Sanırım kemiği de törpülediler, o garip testere seslerini duydum ameliyatta ve pansumanda gördüm ki ayağımın kenarındaki kemik yok artık. Bende alçı yok. Ayağımın içinde bir şeyler taktılarsa da bilmiyorum şu anda ama o denilen ilk birkaç günkü ağrıları çekiyorum. Bazen kemiğin nereden kesildiğini çok rahat anlayabiliyorum zonkluyor tam yeri. En çok da sabah kalkarken. Onun dışında dayanılmayacak ağrım çok az oluyor. Bir hafta sonra kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor. Doğal olarak topuğuma bassam da gücümü veremiyorum ama kendi işimi kendim hallediyorum baya, bir de koltuk değnekleriyle giderken bir şeyler taşıyabilsem, ama sürekli yatamayan biri olduğum için çoğu zaman oturuyorum bazen diğer odaya geçip orada yatıyorum, kalamıyorum bir yerde sürekli, buz torbasıyla geçiyor hayat :)

    YanıtlaSil
  26. öncelikle bu rahatsızlığı olanlara acil şifalar diliyorum. bende de aynı sorun mevcut maalesef. doktorum kemiğin açısının fazla olmadığını yumuşak dokulara müdahale ederek ameliyat edeceğini söyledi. açıkçası durumum hakkında ve ameliyatın mahiyeti hakkında çokta bilgilenmedim. o yüzden çok huzursuzum. hangi ameliyat tekniğinin benim açımdan tekrarlamaması için iyi olduğunu bilmiyorum. bende İstanbul da öğretmenim ama tatillerde ankara ya ailemin yanına geliyorum. iyileşme süreci baya uzunmuş. bundan dolayı da çok tereddütlüyüm. hangi ameliyat tekniğinin uygulanması konusunda uzman birilerinin yardımına ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  27. nihal ben . yazının devamı : Buz torbalarınızı hazır bulundurun ve kullanma klavuzunu mutlaka okuyun. * Ameliyattan sonra yavaş yavaş günlük hayatınıza döndükçe ıvır kıvır şeylere ihtiyacınız olacak. Bununla ilgili sürekli yanınızda bulunacak bir küçük çanta hazırlayın - gözlük, sarz aleti, tırnak makası, nemlendirici, tarak, ayna, kulaklık, vs- . * Yanlız yaşıyorsanız, ameliyat öncesi evinizdeki gerekli düzenlemeleri 3 hafta öncesinden yapmaya başlayın. * Hastahaneden çıkmadan önce mutlaka dr unuzla görüşüp '' hangi durumlarda endişenmeliyim'' sorusunun cevabını mutlaka alın. ona buna gereksiz endişelere kapılmanızı engeller . mümkünse de gsm numarasını da alın * Sıklıkla pansumana gidemeyecekseniz betafix ve batikon ve gazlı bez üçlüsünü mutlaka evinizde bulundurun ve gerekli durumlarda pansumanı yapabilmek için dr dan izin almaya bakın. Onun da yapacağı pansumanı zaten 3-5 kereden sonra siz de öğreniyorsunuz. ( izin almak kaydıyla )* hastaneden çıkarken galoş un da faydası va. ilk çıktığınızda ayağınıza ne geçireceğinizi bilemeyebiliyorsunuz.* En sıkıntılı durumlardan birisi ise bu dönemlerde duş alma ihtiyacı. ilk 2 haftalık süre için silinmenizi öneririm. bunun için medikalcilerde satılan hasta silinme süngerleri var. az suyla ıslatıyorsunuz, köpüklenince siliniyorsunuz ve durlanmanıza gerek yok kendinden nemlendiricisi bile var içinde çok kullanışlı. * SAçınız için ise en iyi yöntem kuaföre gitmek ya da varsa evde birileri , kuafördeki stilde temizlenmiş olan lavaboda bu işlemi yaptırmak.* Sonrası için illaki suyun değmesini istiyorsunuz ve bunun için en güzel yöntem ayaklarınızı bileğinize kadar ya da bandajınızı kapatacak şekilde mutfakta kullanılan strech ile güzelce sarın. küvetin içine 1 tabure, dışına da başka bir tabure koyun, ayaklarınızı dışarıdaki tabureye uzatın oturarak yıkanın. basacağınız yere bir kaç tane ıslatılmış ve suyu sıkılmış ayak havluları yerleştirin ayağınızdaki strech kuru havluda ya da düz zeminde kayabilir, aman dikkat :)) * Yavaş yavaş yürümeye başladığınızda eve çıplak ayak dolaşmayın. Ayağınızda mutlaka zemini fazla bükülmeyen üstü yumuşak altı sert terliklerden olsun crox gibi mesela. terliksiz olduğunda daha rahat yürüyüp ayağınızı tam da ordan bükebiliyorsunuz farkında olmadan. sert zeminli terlikle ayağınızı sürüyün, eğer doktorun tavsiye ettiği bir ayakkabı almadıysanız .* Bütün bu tavsiyeler benim tecrübe ettiklerimdir ve tıbbı ve bilimsel yöntemler değildir. Bunu gözönünde bulundurun lütfen. En iyi yöntem doktorunuzun tavsiyesi ve sizin edindiklerinizdir.* bunun dışında benim gibi sürekli bahanelerle ayağa kalkmaya çalışmayın. iyileşme sürecini uzatmayın. Sağlıklar :))

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar ben 13 Temmuzda iki ayağımdan aynı anda ameliyat oldum. Şu anda bir hafta oldu. Tek ayağımdan olursam diğerine cesaret edemem ve birkaç yazı evde yatarak geçirmek istemedim. Eşimin "Ben seni sırtımda taşırım" sözünden sonrada cesaretlendim. Ayağımın bir tanesi alçıda diğeri
    bandajla sarılı. Bir hafta oldu. Sol ayağımın topuğuna basabiliyorum. Walker ile idare ediyorum. Pansuman evde yapılabiliyor. Ağrıların çok veya az olması kişinin ağrı eşiği ile alakalı sanırım. Spinal anesteziden dolayı benim baş ağrılarım daha dayanılmazdı. 27 Temmuzda dikişlerim alınacak. 4 hafta ayaklarımın üstüne basmamam gerekiyor. Şu anda fazla bir sıkıntı yok. Sonrasını da burdan paylaşmaya çalışacağım. Herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 1 subatta oldum ameliyat başarılı geçti ama sonrası kabustu.bugün Martin 10 u 14 ünde alçı alınacak ama ne olacak bilmiyorum. 38 gündür yatıyorum çok sıkıldım.kolay bişey değil sizede geçmiş olsun

      Sil
  29. Merhabalar ben 13 Temmuzda iki ayağımdan aynı anda ameliyat oldum. Şu anda bir hafta oldu. Tek ayağımdan olursam diğerine cesaret edemem ve birkaç yazı evde yatarak geçirmek istemedim. Eşimin "Ben seni sırtımda taşırım" sözünden sonrada cesaretlendim. Ayağımın bir tanesi alçıda diğeri
    bandajla sarılı. Bir hafta oldu. Sol ayağımın topuğuna basabiliyorum. Walker ile idare ediyorum. Pansuman evde yapılabiliyor. Ağrıların çok veya az olması kişinin ağrı eşiği ile alakalı sanırım. Spinal anesteziden dolayı benim baş ağrılarım daha dayanılmazdı. 27 Temmuzda dikişlerim alınacak. 4 hafta ayaklarımın üstüne basmamam gerekiyor. Şu anda fazla bir sıkıntı yok. Sonrasını da burdan paylaşmaya çalışacağım. Herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  30. Merhaba arkadaşlar
    bende 22.07.2015 tarihinde Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesinde ameliyatımı gerçekleştirdim.iki ayagımda da var benim sol ayagım agrıdıgı için soldan oldum.bugun 5.günüm agrım sızım cok şükür yok fakat degnekle tuvalete gitmek bile cok zormuş :)) sadece tuvalet ve yemek ihtiyacım için kalkıyorum.10 gün sonra inş dikişlerim ve alcım alınacak ufak ufak işe gitmeye başlicam :)
    ameliyat cok güzel gecti ameliyattan sonra sadece 1 gün agrınız oluyo o kadar yani korktugum gibi degilmiş :))

    sakın sizde korkup ertelemeyin yaş ilerledikce kaynaması düzelmesi zor olurmuş benım yaş 30.bana chevron tekniğini uyguladılar dşarıdan hiçbir şekilde vida yok çok şükür içerde var vide benide rahatsız etmedigi sürecede aldırmaya gerek yokmuş
    baltalimanı hastanesine cok ama cok teşekkür ederim işinde oldukca uzman ve ilgililer Allah hepsinden razı olsun.özele 7-8 bin tl vermektense gidin devlet hastanesinde olun paranız cebinizde kalsın.
    teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba uzun zaman olmuş paylaşım yaptığınız ama rica etsem doktorunuzun adını da paylaşır mısınız? Benim iki ayağımda da var birinden oldum fakat başarısız artık biraz korkuyorum doktor seçiminde birde şuan nasıl memnun musunuz yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  31. Iyi gunler öncelikle ameliyat olan ve bu sorundan muzdarip olan herkese çok cok geçmiş olsun aynı sorun bendede var 17 yaşındayım maalesef hem sağlıksal açıdan hemde estetik olarak kötü bir durum merak ettiğim konu ameliyat fiyatları ve aynı anda iki ayaktanda ameliyat olunuyor mu yardimci olursaniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşlar ameliyat olalı bes ay oldu ve sanırım basarısız baş parmak yere basmıyo diğer parmaklarım maffoldu tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil
  33. Eger ayaklarınız agrımıyorsa sadece görünüm icin kesinlikle ameliyat olmayın !!! 5 ay önce 2 ayagımı birden oldum. Çektigim acıyı bir Allah bilir bir de ben. Onu da gectim hâlâ ayakkabı giyemiyorum. İsime geri dönemedim hayatım altüst oldu. Simdi tekrardan amaliyat olmam gerekiyor cünkü kemiklerim eskisinden daha beter oldu :( cok fazla cıkntı oldu. Ameliyat olduguma cok pismanım. Doktorunuzu cok iyi secin !!!

    YanıtlaSil
  34. Eger ayaklarınız agrımıyorsa sadece görünüm icin kesinlikle ameliyat olmayın !!! 5 ay önce 2 ayagımı birden oldum. Çektigim acıyı bir Allah bilir bir de ben. Onu da gectim hâlâ ayakkabı giyemiyorum. İsime geri dönemedim hayatım altüst oldu. Simdi tekrardan amaliyat olmam gerekiyor cünkü kemiklerim eskisinden daha beter oldu :( cok fazla cıkntı oldu. Ameliyat olduguma cok pismanım. Doktorunuzu cok iyi secin !!!

    YanıtlaSil
  35. valla ben bu ameliyatı kimseye tavsiye etmiyorum iğrenç derecede ağrılar yapıyor resmen işkence. üstelik tekrarlıyor ...

    YanıtlaSil
  36. Bende 20 ekimde oldum ameliyatimi disardan vidalarim yok ama icerde platinim var daha yeni yeni morarikliklar basladi toplam 20 gun sonrasi dikisler alinacak ondan sonra ne gerceklesecek bilemiyorum

    YanıtlaSil
  37. Merhaba.2 hafta oldu ameliyat olalı.Spinal anestezi ile oldum. Etkisini yitirince çok ağrim oldu. Hastane sonrası evde de çok ağrıdı ilk gece. İlk 1 hafta çok zor geçti. Şimdi 18 gün oldu. Koltuk degnegiyle geziyorum. Dikişler alınmadı hala. Ayağım yere hiç basmiyorum. Mecbur olmasam yaptırmazdım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sandaleti aldiginiz zaman yere basabileceksiniz ufak ufak basmanizi soyleyecek zaten dr ameliyati nerde olmustunuz

      Sil
  38. bu ameliyatın devlet hastanesinde fiyatı nedir??

    YanıtlaSil
  39. bu ameliyatın balta devlet hastanesinde fiyatı varmı

    YanıtlaSil
  40. Arkadaşlar ben bu ameliyatı adanaada oldum 20 yaşındayım ve her iki ayağımda da vardı ben ilk sol ayağımda oldum 24.06.2016 tarihinde belden aşağı uyuştuldu ameliyat tam iki buçuk saat surdu ve ciktigimda hiçbir şey hisstmedim ama 3 saat snra çok arttı ve saatlerce agridigini biliyorum. Ve ağlamaktan yüzüm gözüm sisti ayağım yarım alçılı idi. 3 gün yattım ve eve çıktım bayramdan snra dikişlerin alındı be dikişlerin alınırken bayilma durumuna geldim o kadar çok acidi ayağım mor hatta siyah inanın diğer ayagimdan olacağımı dusunemiyorum bile çok cok çok zor. Tuvalet banyo falan. Hele ki koltuk değneği bugün 30. Gün ve pazartesi alçı çıkacak ve 10 gün sadece ayak hareketi ve 3. Ayda basmaya başlayacağımı söyledi doktor çok zor bir ameliyat tavsiye etmem. Ayağımda plak ve vidalar var 3 tane ve parmak arasında büyük bir tampon var üzerine basilmayacak şekilde umarım iyi olur

    YanıtlaSil
  41. merhaba, ben de yakın zamanda bu ameliyatı olacağım. ama biraz korkuyorum. sizce iki ayağımı aynı anda yaptırmam ne kadar mantıklı olur? bi an önce kurtulmak istiyorum. siz diğer ayağınızı ameliyat ettirdiniz mi ve farklı bi sorunla karşılaştınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben bir ay önce ameliyat oldum ilk 15 gün topuguma basmadım şimdi topuguma basarak yürüyorum doktor henüz kemigim kaynamamis doktor on gün sonra hafiften basmami söyledi.henüz şişlik var.ameliyat günü çok ağrım vardı sonraki günler hafif agriliydi.doktorlar genelde iki ayağı birden tavsiye etmiyorlar.bir yıl sonra ayağındaki vida alınacak.dikislerim açılmadı çünkü içten estetik dikiş yapılmış.

      Sil
  42. Merhabalar 25 yasindayim bu ameliyati olali 5 yil oldu ve su an sanki hic ameliyat olmamis gibi ayagim ayni halde ve goruntu olarak beni cok rahatsiz ediyor her ayakkabiyi giyemiyorum cikinti oluyor ve kotu duruyor. Bu da psikolojimi etkiliyor surekli ayaklarimi saklama geregi duyuyorum. Sanirim torpuleme yontemi uygulanmisti tekrar ameliyat olsam yeniler mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar 36 yaşındayım öncelikle tüm herkese gecmiş olsun
    Çok zor bir durum. 15 ay oldu halluks valgus ameliyatı olalı fakülte hastanesinde asistanın elinde oldum aileme durumu izah edemedim doktor çok önemli ama il dışı göndermediler ayagım iyi olmadı halluks rigidus oluştu netten inceleyin 3 . Haftadan sonra mutlaka hareket ettirin yoksa kireçleme olur onun agrısı daha başka ben hepsini yaşadım ameliyat yapıldıktan sonra prof dr zaten hiç görmedim asistanlarda hiç ilgilenmediler ve bilgi vermediler ikinci ameliyat şart fakat ilk ameliyatta 3 ay ayakkabı giyemedin terlikle işe başladım 6 ay şişlik oldu sonra şişlik gecti ama başparmak hareket kısıtlığı var sürekli agrılıyım istediğim ayakkabıyı giyemiyorum psikolojim bozuldu cok ama bana engel ailem oldu iyi doktor secin size pahalıyada mal olsa giden saglık gelmiyor ben ikinci ameliyatı olmaktan korkuyorum daha kötü bir agrım olur diye yaşadım tecrübelerim çok dikkatli olun derim önemli olan hastane degil bu işi sık yapan tecrübeli doktorlar internette isimleri var onlara gidin derim tecrübelerim bunlar iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar 37 yaşındayım 15 ay önce halluks valkus ameliyatı oldum fakülte hastanesinde asistanlar yaptı prof dr başında ayagımda halen agrı var ameliyat sonrası 3 ay ayakkabı giyemedim asistanlar söylemedi 3 haftadan sonra ayagı mutluka acısada hareket ettirmek zorundasın diye ön ve arkaya ayak ucu basarken basamıyorum halen halluks rigidus olduşmuş ikinci bir ameliyat olma durumu oluştu ama korkuyorum agrım artacak diye bu ameliyatta tecrübeli doktor cok önemli ben 6 ay araştırdım il dışı doktorlara gidecektim ailem izin vermedi tavsiyem bu iş üzerinde türkiyede internetten girin videosu olan uzman doktorlar var size pahalıyada gelse onlara gidin mutlaka doktorunuz iyiyse iyileşme oranınız yüksek yoksa agrınız azalmaz artar birde ameliyat sonrası 3 hafta gecince mutlaka hareket ediniz canınız yansada kireçleme olursa o daha agrı yapıyor benim iki parmagımda oldu 3 ay ılık suda 20 dk hareket yaparak gecti birde ozan yağı sürdüm masaj yaptım çok agrılı bir durum lütfen tavsiyemi dinleyin canı yanan biri yazıyor .

    YanıtlaSil
  45. HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN. BENİM DE YILLARDIR BU SIKINTIM VAR İKİ AYAĞIMDA DA. AYAKKABI BULAMIYORUM SPOR AYAKKABILAR BİLE ACITIYOR.BEN AMELİYAT KAÇA MAL OLUYOR? ONU MERAK ETTİM. BİR DE TEK BAŞIMA YAŞIYORUM AMELİYAT SONRASI ÜSTESİNDEN GELEBİLİRMİYİM_ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. YANITLARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.

    YanıtlaSil
  46. herkese merhaba,
    bende sağ ayağımdan bu ameliyatı oldum.Olmadan önce çok kararsızdım internette çok fazla kaynak ve yönlendirme olmadığı için bende başımdan geçen süreci belki başkasına faydası olur düşüncesiyle yazmak istedim.
    Ben özel hastanede olma imkanım varken Baltalimanında olmak istedim sebebi sadece Baltalimanı hastanesinde ortopedi kendi içinde uzmanlıklara ayrılmış durumda.Bu şu demek ;
    doktorlar kendi alanlarında uzmanlıklarına ayrılmışlar.Yani el cerrahisine bakan doktor ayak cerrahisiyle ilgilenmiyor.Bu sizin ayak sorununuzla ilgilenen kişilerin vakalarla karşlaşma olasılığını yüksek tutuyor.
    Öncelikle kontrol sürecinden bahsediyim.
    E Devletten randevu alarak muayne oluyorsunuz.Doktor sizden o anda 2 adet röntgen istiyor.Hanstane içinde Röntgen 1 ve Röntgen 2 alanları var.Danışmadan röntgen sırası alarak yaklaşık 1 saat bekledikten sonra filminiz çekiliyor ve tekrar doktorunuzun yanına gidiyorsunuz.
    Doktor size filminize bakarak teşhisi koyuyor.Sonuç ameliyat ise sizi sıraya alıyor.Sıraya alındıktan sonra bilgilerinizin doldurulması için danışmaya gidip iletişim bilgilerinizi veriyorsunuz.
    ....
    Ameliyat için arandığınızda hastaneye gidip tahlil yaptırmanız isteniyor.
    İdrar,kan, tahlili yapılıyor.Herhangi bir sıkıntı olmaması için anestezi uzmanı kontrol ediyor.
    Bu aşamalarda sorun çıkmaz ise sizi gerçek ameliyat sırasına alıyorlar.(Eğer ilk muaynede çektirdiğiniz filmin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçmişse yeniden film isteyebilirler)
    ---

    YanıtlaSil
  47. Ameliyat sırası için arandığında ertesi gün yatış işlemleriniz için çağırıyorlar.
    Evraklarınız ile gidip yatış işlemlerinizi yapıyorsunuz.Size yatak ayarlamak için yatış departmanına yönlendiriyorlar.Burada şöyle bir sıkıntı yaşayabilirsiniz.O gün için taburcu olan hasta sayısı az ise yatak çıkmayabiliyor o yüzden bir sonraki gün tekrar gelmek zorunda kalabilirsiniz.Ben cuma günü yatış aldım ancak yatmama gerek yoktu.Pazar günü hastaneye gidip yatışımı yaptım.Gece yarısı ameliyat saatiniz belli oluyor.Ona göre size 12 'den sonra yeme içme konusunda bilgi veriliyor.(erkekler için kesinlikle sakal traşı ve bacak tıraşı zorunlu yoksa almıyorlar)
    ----
    Ameliyatta belden aşağınızı uyuşturuyorlar korkmayın hiç bir şey hissetmiyorsunuz.Sebebi ise daha sonra kanama ve ağrının az olması için.
    Ameliyathaneye girer girmez biraz sakinleştirici veriyorlar.
    Daha sonra belinizden uyuşturuyorlar.Sizden bir şey hissetmediğinizi teyid edene kadar bekleniyor.Hiç korkmayın.
    tamamen uyuştuysa eğer operasyon başlıyor.Yaklaşık 2 saat sürüyor.
    Benim şansımamı bilmem ama doktor ve hemşireler çok iyiydi.Müzik dinleyip muhabbet ettik.
    Ameliyat bitince atel ile sarılı bir şekilde yatağıma gittim.
    2 saat içinde hasta bakıcılar film çektirmek için röntgene götürdüler ve sonuçlara bakıldı.
    Röntgenden sonra birşey yiyip içebilmek artık serbest.Ben ilk olarak atestezi etkisi geçsin diye
    kahve içtim.Baş ağrısını azaltıyor.(kafein kendize getirir)
    Gelelim ilk geceye.Hemşire rutin ağrı kesicinizi yapıyor.Bende hiç ağrı ve kanama olmadı.O yüzden rahat uyudum ama ayağımın üstüne buz kalıpları koyduk.
    Ertesi gün sabah doktorların hepsi bölüm başkanı YAvuz Önem ile geldi.Ayağın durumuna bakıp ayrıldılar.
    Daha sonra asistan doktorlardan birisi pansuman için geldi.10 dk da pansuman yapılıp taburcu olabileceğim söylendi.
    Evde dinlenirken ağrılar için ağrı kesici iğne yazdırdım.İmkanınız varsa böyle yaptırın haplardan daha etkili.
    Evde dinlenme sürecinde 2 defa sadece iğne oldum.Bunun dışında hiç bir sorun olmadı.
    ---
    Taburcu olurked size tüm evraklarınızı veriyorlar.
    ---
    Taburcu olduktan 2 hafta sonra dikişlerin alınması için gidiyorsunuz.
    Gittiğinizde mutlaka raporunuzun durumunu sorgulatın.Tekrar rapor için gitmek zorunda kalmayın.
    ---
    Dikişlerini aldırmaya gitmek için Per. veya Cuma günü gitmelisiniz.Kontrol sadece bugünlerde var.
    Mutlaka erken gidin Cuma giderseniz daha iyi olur çünkü cuma günleri kontrol daha sakin.
    hastaneye 6 da giderseniz.Kontrol sırasında ilk sıraları alabilirsiniz.İçeri girdiğinizde gişede bir kağıda adınızı yazıyorsunuz.Daha sonra görevli amir o listeye göre sizi numara sırasına sokuyor.Karışıklık kavga gürültü o yüzden çıkmıyor.
    ----
    Ben bugün tellerimi aldırdım.Teller alınırken acı çok az hissettim.Biraz kanadı.Kanamanın olmasıda çok normal.
    2 gün sonra sargılardan kurtuluyorum.
    ---
    Bu süreçte evde yatarken ayağınız yukarıda başınız aşağıda olmalı.Bu şişliğinizin inmesine faydalı olur.
    Buz kalıpları ile desteklerseniz daha iyi olur.
    Mutlaka 2 günde bir pansuman yaptırın.Biz bir süre sonra evde yapmaya başladık.
    ---Hastane ile ilgili yorumlarıma gelelim.

    Hastane çok iyi, doktorlarıda çok ilgili...Evet devlet hastanesi durumları malum ama doktorlar daha başka ilgileniyorlar.
    Hastanenin tek kötü tarafı oda yapısının tarihi bir yapısı olması nedeniyle olmaması.
    Kadın ve erkek koğuşu olarak ayrı katlarda yatıyorsunuz.1 gece kalacağınız için çok sıkıntı olmuyor.
    Birde tuvaletleri çok temiz değil.
    Hastaneden taburcu olacağınız zaman size anket yapmaya geliyorlar.Sıkıntılarını orada dile getirebilirsiniz.

    Tavsiyem bu ameliyatı olacaksanız ne kadar erken olursanız iyileşme süreciniz o kadar rahat olur.Yaşınız ilerledikçe daha çok zorlaşır.


    sorularınız olursa mail adresim info@emredonat.com buradan bana ulaşabilirsiniz.Umarım
    yazdıklarım faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba rica etsem doktorunuz adını da paylaşabilirmisiniz ? Benim de iki ayağımda var birinden ameliyat oldum fakat başarısız tekrar aynı şeyleri yaşamak biraz korkutuyor ve doktor bulamıyorum. Birde şuan ki durumunuz nedir yardımcı olursanız çok sevinirim

      Sil
  48. Bi kac gun sonra bende ankara mesa daki hastanede ameliyat olacagim tek korkum lokal anaztesi olmak bende panik aatak oldugu icin dosyama not dustuler genel anastazi diye ins. Genel anastazi yaparlar

    YanıtlaSil
  49. Merhaba, ben de bir ay önce ameliyat geçirdim. Yorumları okuduğumda anladım ki iyileşme sürecini belirleyen doktorlar.
    İlk haftam epey zor geçti ancak bu süre içinde doktorun verdiği kodein içeren ağrı kesici sayesinde epey rahatladım.
    Benim doktorum ne alçıya aldı ne de koltuk değneği kullanmama izin verdi. İlk günden itibaren yürümemi istedi ilk günler çok ağrılı olsa da ortopedik tabanı sayesinde ameliyat bölgesine baskı yapmayan ayakkabı ile yürüdüm.
    Hiç kolay değildi fakat doktorum "Ağrı olacak ancak biz ağrıyla değil senin basabiliyor olmanla ilgileniyoruz, olabildiğince yürü" dedi. Bu elbette evdeki işlerini yapabilecek kadar yürümek anlamında söylenmiş bir sözdü. Ben de ağrılarıma rağmen doktorun söylediklerini harfiyen yerine getirdim. Bu süre içinde ayağımı dışarya yerleştirdiğim bir taburenin üzerine koyup, duşakabinin içine oturarak rahatça duş da aldım.
    Her geçen gün bir öncekinden daha iyi hissediyordum. Üçüncü hafta sabah öğlen ve akşam olmak üzere ayağıma günde üç kez tuzlu su banyosu banyosu yaptırdı. 1 lt. Su'ya bir tatlı kaşığı tuz konulacak biçimde (iki ayrı kapta her defasında biri çeşmeden akan soğuk su diğeri ılık su) hazırlanan iki farklı ısıdaki suya ayağımı birer dakikada bir değiştirerek toplam 15 dakika banyo yaptırdım. Evde yapılacak en iyi fizik tedavi yöntemi buymuş. Hem ödem oluşumunu önlüyor hem farklı ısı nedeniyle kan dolaşımını sağlıyor.
    Sonrasında verilen ödem ve ağrı giderici iki ayrı pomatla da düzenli kullandım, onlar da ayağın şişmesini ciddi şekilde önlüyor.
    21 gün bittiğinde rahat bir spor ayakkabı giyinebildiğim gibi 25'inci gün araba kullanmaya (düz vites) başladım.
    Son iki gündür de küçük ve yavaş adımlarla epey yol yürüdüm. Yorulduğumda dinlene dinlene ve her oturduğumda nerede olursam olayım ayağımı uzatarak ciddi bir ilerleme sağladım.
    Naçizane tavsiyem koltuk değneğinden uzak durmanız ve Ağrı'ya katlanıp yürümekte inat etmeniz..

    YanıtlaSil


  50. Krediler! Krediler! Krediler! Burada hala kredi almak için uğraşan biri var mı? Herhangi bir nedenden dolayı bir krediye ihtiyacınız mı var ve ucuz ve güvenilir kredileri nereden bulacağınızı bilmiyorsunuz, yardımınız nihayet burada, sadece% 2'lik düşük faiz oranlı ucuz krediler sunuyoruz. İlgilenen borçlular bizimle (MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM) e-posta yoluyla iletişim kuracak ve kredilerinizi alacaklar.

    Teşekkürler.
    MORIS FRED
    Telefon Numarası: +1 (727) 300-8703
    E-posta: MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM
    Web sitesi: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany

    YanıtlaSil
  51. Halux valgus ameliyati sonrasi iyilesme donemi ne kadar suruyor?ben 3 mayis 2017 de ameliyat oldum fakat 1 bucuk ay gecti aradan hala biraz sancilarim var ve ufak yarada buna dahil.bazen korkuyorum iyilesemiyecegim diye,iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  52. öncelikle bu yazıyı okuyan herkese çok geçmiş olsun çünkü muhtemelen ya ameliyat oldunuz yada olmak üzeresiniz bende belki birine yardımım olur diye bu malum ameliyat hikayemi paylaşmak istiyorum. Ameliyatım Ankara'da Bayındır Hastanesinde Doç.Dr. Oğuz KARAEMİNOĞULLARI tarafından 17.07.2017 tarihinde genel anestezi altında gerçekleşti zaten ilk muayenede ameliyat isteğiyle gitmiştim 30 yaşındayım ve çocukluğumdan beri bu sıkıntıyı çekiyorum düz taban olmak bana bu rahatsızlığı yarattı ne yazık ki bunca yıl bekledim belki korktum ama şuan daha erken olmadığım için pişmanım çünkü 1.5 yaşındaki oğlum bu süreçte benden ayrı kaldı beni en çok bu zorladı. gerçekten zor bir durum her iki ayakta da bu sıkıntım var sağ ayağım daha ciddi olduğu için önce sağ taraftan oldum ama sol ayağımdan olmaktan vaz geçtim. Bu gün 29. gün hala basmak yasak ameliyat günü tabiki çok heyecanlıydım doktorum tek kelimeyle muhteşem biri bana hep moral verdi 2.5 saat süren bir ameliyatın ardından yarım alçılı ayağım ile yatağıma geçtim ayılmak biraz zor bide tuvalet ihtiyacı tabi kalkmak yasak olduğu için ördek veriyorlar bu serüvende annelerimizin emeği asla ödenmez. İlk gece çok ağrım olmadı zaten sürekli antibiyotik ve ağrı kesici verdiler bir gece kaldım hastanede taburcu olmadan önce bana 5 hafta kullanacağım koltuk değnekleri hakkında bilgi verdiler. ayağımı hep yukarıda tuttum yoksa inanılmaz bir şişlik oluyor haftada bir kez pansumana çağırdılar. İlk hafta koltuk değnekleri beni mahvetti koltuk altlarım inanılmaz acıdı sonra yavaş yavaş öğrendim yarada iyileşince kendine güvenin geliyor rahat hareket ediyorsun zaten tuvalet ve banyo yapmak için yerinden kalkıyorsun banyoda ayrı sorun bacağımı bir poşete sarıp ıslanmaktan koruduk. ayağımda ikinci pansumanda bir tel olduğunu gördüm dışarıdan gözüken ucu kanca gibi bir şey 20 gün sonra alçıyı yoğun ısrarım üzerine farklı bir şekille getirdiler geceleri alçıyı kendim takıyordum sabahları ayağım açıktaydı hava sıcak olduğu için dayanamıyordum üç gün önce dikişleri ve teli alacaklardı ancak ben korkudan fenalaşınca anestezi ile alacak doktorum dedim ya muhteşem biri kıyamadı bana aslında 8 yaşında ki çocuklarda bile uyuşturmadan alıyorlarmış sen acıyacak sanıyorsun ama öyle değil dediysede ben ikna olamadım yarın 30. gün yine ameliyathanede takılan o teli ve alınamayan dikişleri alacaklar ancak 35. gün topuğuma basmaya izin verilecek ondan sonra ne olacak bilmiyorum çünkü 5 eylülde işe başlıycam üstelik özelde öğretmenim ve işim hep ayakta şimdilik bu kadar sonrasını da burada paylaşıcam umarım bir arkadaşımıza yardımım olur burada herkes hemen terlikle falan yürümüş bide benim gibi alçılı olanlar var. bide unutmadan söyleyeyim bu süreçte yatalak ve engelli olanları o kadar iyi anladım ki en basit işleri bile yapamıyorsun hep başkasına muhtaçsın aynı yerde oturdukça kalçan ağrıyor inanılmaz zor bir durum allah hepimizin özellikle böyle insanların yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  53. Ameliyatı 2 Ağustosta oldum şuan 14. Günüm ağrılarım hala devam ediyor dikişlerim duruyor yarı alçıda ve iyileşeceğini düşünmüyorum uzun süre çünkü ağrılar bile geçmedi o ameliyat kesiği bile geçmez bir iki ayda diye düşünüyorum en kötüsü de farklı şehre okumaya gideceğim aşağı yukarı 30 gün sonra ve dağlık bir bölge ha hala pişman değilim çok ağrılar çekmeme rağmen çünkü yaşlılıkta sıkıntı veren bir hastalık eğer iyileşirse diğerini de korkarakta olsa yaptıracağım inşaAllah ama bu ayağımın durumunu bilmiyorum daha erken olduğu için eğer iyi olursa sizlere de tavsiye ederim zorda olsa kurtulacaksınız yamuk parmak ve çıkıntı kemikten😊

    YanıtlaSil
  54. Bu ameliyattan hemen 3-4 sonra mutlaka fizik tedaviye baslanmasi ve bu en az 6-7 seans sürdürülmesi zorunludur.Aksi takdirde kas kücülmesi ve güc kaybi olur.Ameliyatin sonra uzun süre buz tedavisi iyilesme süresini kisaltir.

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails