30 Nisan 2010 Cuma

Bir şey soracağımdır:)

Bu enamel boya ile boyadıklarımızı fırınladıktan sonra üzerini verniklemek gerekiyor mu? Ben gerekmez diye biliyorum. Ama verniklemek gerekiyorsa ne tür vernik kullanılıyor acaba?

11 yorum:

  1. Canım, vernikleyerek koruma altına alıyorsun, boyayı ve varsa dekopajını. Su bazlı vernik yada sprey vernik kullanabilirsin. Yoksa biraz pütürlü bir boya olmasından dolayı, aylar geçse bile her toz tanesi üstüne yapışıyor. Bir de sır vernik var. Onunla da hem görüntü çok güzelleşiyor, hem de daha bir korumalı oluyor ki, emek verdiğin ürününü rahat rahat yıkayıp kullanabilesin. Ama başka bir şekli var mı onuda bilmiyorum. Elimden gelen budur:)))

    YanıtlaSil
  2. ayy çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için. Sır vernik şu 100 kat vernik dedikleri kullanımı zor olan vernik mi? Su bazlı veya sprey vernik oluyorsa tercih ederim tabii ki:)))

    YanıtlaSil
  3. yok tatlım, sır vernik, direk sır vernik adıyla satılan başka bir ürün. Ama kullanımı 100 kat vernik gibi. Yani bir kutuda reçine ve sertleştirici denilen iki ayrı malzeme var. Onları karıştırarak kullanıyorsun. Ama sır verniği fırçayla sürüyorsun. Tabi kullanımı biraz zor deniliyor ama ben ne 100 kat vernikte nede sır vernikte bir sıkıntı yaşamadım. Eğer korkuttuysa seni sır vernik, sprey kullan. Ama 4-5 kat sık.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim çilekcim, ben riske atmıyım sprey vernik kullanıyım:))

    YanıtlaSil
  5. Cevabı bulmuşsunuz :) sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  6. Himm yeni calisamalar geliyor demekkii.. SAbirsizlikla bekliyorum.. Bu arada eger enamels ile boyadigin urunu firinlamak istemiyorsan 21 gun kullanmadan bekletiyormussun.. Oyle anlatmisti Ece hanim.. Ay su sir vernikde bi hos duruyo canim yaa.. valla benim gibi sabirsiz biri acelecilikten en kolay boya ve vernik isinde bile berbat ettigi icin yaptigi seyi bilmem artik bu sir vernikte neler olur neler.. :))

    YanıtlaSil
  7. aman yazmisin zaten peynir tabagi konusunda 21 gun olayini.. benimkide is yani. okumadan etmeden.. :))

    YanıtlaSil
  8. Sorunun cevabı sır vernik ama biraz zor kullanması önce başka birşeyde deneki yaptığın boşuna gitmesin.

    YanıtlaSil
  9. evimin incileri Belgin; evet sorumun cevabını buldum ama yaptkça başka sorular geliyor aklıma:(

    Kitchen Witch; ben de işin sonunda batırmaktan korktuğum için sır vernik veya 100 kat vernik kullanmaya çekiniyorum:(((

    herşeyden azıcık, peki bu sır vernik nasıl kullanılıyor??

    YanıtlaSil
  10. Önce saç kurutma makinasıyla hafif ısıtıyorsun (2 şişe çıkar kutunun içinden) daha sonra bir kabın içine istediğin miktarda iki şişeden de eşit miktarda koyup çok iyi bir şekilde karıştırıyorsun yaptığın mekanın sıcak bişr yer olmasına dikkat et tabiki soğukta anında katılaşıyor.fırçana çok fazla almadan camın üstüne aynı boya gibi sür fazla fazla sürersen kururken damlar ve etraf yapış yapış olur. (nerden biliyorsun diye sorma:)))) Bu kadar kurumasını bekle sonra aynı cam bibi pasparlak bir objen olacak.Ayrıca enamel boyayı sürüp fırınladıktan sonra dekupajını yapıyorsun kabartmalarıda fırınladıktan sonra tabiki.Birde dekupaj tutkalını sadece peçetenin üstüne değil bütün objeye sürmen lazımki vernik attığında renk değişikliği olmasın.Haydi kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  11. herşeyden azıcık; çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok yararlı oldu:)))

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails