18 Ocak 2011 Salı

Bir şey sormak istiyorum?????

Pazar günü Cadence Eskitme Boya (Antiquing) aldım.

Üzerinde yazılan şekilde kullandım. Ama yeterli bir anlatım değil tabii ki. Sanırım beceremedim:(

Peki şimdi ben bunu nasıl kullanacağım a dostlar?

Fikri, bilgisi olan ve bunu paylaşmak isteyenler olursa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler:)))

25 yorum:

  1. Sevgili Lolipu bu sorunun cevabını bilmiyorum ama sanırım cevap verebilcek bir blog biliorum.
    hobivakti.blogspot.com'a sorabilirsin ;)

    YanıtlaSil
  2. peki ben de sana bir soru sorayım :))
    eski bir çerçeveyi kahve rengi boyadım, amaç mumla eskitme yapmak, şimdi her tarafına mum sürüp sonra beyaza boyacağım ve istediğim bölgeyi zımparalayıp sonrada vernikleyeceğim değil mi?
    öptümmm

    YanıtlaSil
  3. bende hbi vaktine sormanı tavsiye ederim birde ece aymer'e sorabilirsin ama o pek cevap yazmıyor :) hobi vakti hızlı cevap verecektir doğrusu bende merak ettim bizde öğrenmiş oluruz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba;
    Soruna cevap veremeyeceğim çünkü hiç anlamam:)))
    Ben keçe süsler için teşekkür etmek istedim. Malum tayin telaşıyla daha blogumda bile yayınlayamadım sende yer vermemişsin ama:((
    Tekrar tekrar teşekkürler harika olmuş:))

    YanıtlaSil
  5. Sayın KARACA; teşekkürler, ben bi sorayım ona da:))

    Lavanta Bahçesi; evet şekerim:)))

    Beyza'nın annesi; Ece hanım evet çok yoğun olduğu için dönemiyor. TV programlarını da takip edemiyorum doğru dürüst:( kendi çapımda debeleniyorum ben de:)))

    BALLI LOKMAM; ben de ses çıkmayınca beğenmediler herhalde diye düşünmüştüm:)) Sevindim. Yer vermez olur muyum? http://lolipu.blogspot.com/2011/01/kece-isim-duvar-susu-nehir-naz.html

    YanıtlaSil
  6. lolipucum bende sana cevap veremeyeceğim ama site adresi tavsiye edeceğim..arkadaşın sadece ahşaplarla uğraşıyor..belki sana yardımcı olabilir...bitr yorum atman yeterli,sana geri dönecektir..nestug.blogspot.com..sevgiiler ..

    YanıtlaSil
  7. merhaba,umarım yardımcı olabilirim ahşap objede kullanacaksan eskitmenin altından görünmesini istsdiğin renkle boyuyorsun üstüne eskitme fırçasıyla glaze naturel şeffaflaştırıcıyla incelterek sürüyorsun.bu boyada geriye dönüş yoktur.kenarlı bir objeyse kağıt bant kullanıyorsun.tamamen düz zeminlerde ve seramikte sünger kullanabilirsin.eskitme fırçası yoksa deforme olmuş fırçada iş görür .sevgiler

    YanıtlaSil
  8. HATİŞİN HOBİLERİ; çok teşekkür ederim:)) eskitme fırçası nasıl bir şey? ilk defa duydum:( Üstünde 'glaze naturel şeffaflaştırıcıyla incelterek' den bahsetmiyor. Ayrı bir şey olsa gerek.
    Bir de silinmesi gerekiyor mu? üzerinde temiz bezle silin diyo.

    YanıtlaSil
  9. Lolipu bende plaid'in birürünü var. Ben de arkada yazdığı gibi kullanmaya çalıştım ama başarılı olmadı. Ben bir kaba bir öiktar sıkıp suyla inceltiyorum. Sonra da nemli bir bezle eski görünmesini istediğim yerlere hafif hafif sürüyorum.Eğer kalıp gibi kalırsa panik olma. Islak bez hemen temizleniyor. Bir de böyle dene bakalım.

    YanıtlaSil
  10. tarcinmoscow; evett. bir de dediğin gibi deneyim, mantıklı geldi:)) teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  11. Üzerinde ne yazıyor bilmiyorum ama benim kursta öğrendiğim ve çok uyguladığım teknik şöyle:
    Zemini boyadıktan ve boya tamamen kuruduktan sonra bir kaba biraz su koy. Bir sünger parçasını o kapta ıslatıp iyice sık. Eskitme boyasına batır. Boyanın süngere iyice temasını elinle sıkarak sağladıktan sonra tek geçişte aralıklarla objenin üzerine süngerin ucuyla sür. Dikey çizgiler elde etmeye çalış. Kesinlikle aynı yerden tekrar geçme. Tüm bunları el çabukluğuyla yap. Boya kurmasın. Başka bir temiz sünger parçasını kaptaki suya batır, sık. Boyadığın yerlerden aynı yönde sürdüğün boyaları çok bastırmadan sil. İstediğin doğal görüntü oluşana kadar bu aşamaları tekrar edebilirsin. Bir de ahşaptaki budak görüntüsünü vermeye yarayan "wood graining" denilen plastik bir tarak var. Onunla da kullanılıyor bu boya.

    YanıtlaSil
  12. sesiber, çok teşekkür ederim, ayrıntılı ve açıklatıcı bu bilgi için. Bu şekilde de deneyeceğim. wood graining ile de kullanıldığını bilmiyordum, bu bilgi işe çok yarayacak:)))

    YanıtlaSil
  13. haydi bakalım şimdide eskitme ustası olacaksın:)) Vallahi korkulur senden hiçbişeycikte kaçmaz sanıryorum bir aya kalmaz süper şeyler yapacaksın.Glaze medium almışsındır sen boyayı ne kadar koyarsan onun 1/3 oranında glaze koyup karıştır.Objenin alt katını açık bir renge boyayıp kuruttuktan sonra bu glazeli boyayı sür ve pamuklu bir kumaşla sil ne kadar silersen o kadar açık olur canlısını görmek istersen şu anda sayfamdaki tepsilere bakabilirsin sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. lolipu bende hatişin veya sesiberinki gibi yapıyorum.sonuç iyi oluyor.kolay gelsin

    YanıtlaSil
  15. canım,eskitme fırçası biraz daha kalın kıllı oluyor,ahşabın üzerine doku bırakması açısından.glaze de hertürlü boyayı inceltmek ve kayganlaştırmak için kullanılıyor.ben bununla akrilik boyayla istediğim renkte eskitmeler yapabiliyorum yani antiquine ihtiyaç duymuyorum (tabi ahşap üzerine) umarım anlatabilmişimdir.hoşçakal

    YanıtlaSil
  16. herşeyden azıcık, yaa valla taktım şimdide buna yapmam lazım:)))) baktım seninkilere çok ustaca, benim epey deneme yapmam lazım, bilgiler için teşekkürler:))

    ÖZLEMCE; evet önerileri uygulayıp güzel bir sonuca ulaşacağıma inanıyorumm, hadi hayırlısı:))

    HATİŞİN HOBİLERİ; glazele akrilik boyayı eskitme olarak kullanmak süperr, çok teşekkür ederim bu bilgi için:)))

    YanıtlaSil
  17. Şehnazcım, Nestugu ben takip ediyor, güzel çalışmaları var. evet ona da sorabilirim, teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  18. Lolipu ben de Nestug ve Hobivakti diyeceğim. Kursta birkaç arkadaş bu tekniği çalıştılar ama ben yapmadım daha. İstersen hocamızın tel. numarasını verebilirim, ona sorabilirsin güzel ve detaylı anlatır sağolsun... Ama Sesiber ve Hatiş'te güzel anlatmışlar... Hadi kolay gelsin lolipu, telefon numarasını istersen bana mail at canım, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Yanlış yazmışım düzeltme yazısıdır:)) Eskitme boyası almışsın benim dediğim glaze meduim'u da alırsan ikisini karıştırman gerekir yani boyacının yolu gene göründü:))

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, :)

    İnanırmısın, 2 gün önce boyalarıma bakıyordum. Rich marka antiquin eskitme boyamın olduğunu gördüm. Kursa gittiğim dönemde almışım. Ama nasıl kullanıldığını hatırlamıyorum maalesef.

    YanıtlaSil
  21. Ve yine ben :))

    Bu yorumumu yayınlama istersen.

    http://senemkaptan.blogspot.com/2011/01/kalemlik.html

    yukarıdaki linkte eskitmeyi sormuşsun.

    Ben kanal b bizbizenin ece aymerin olduğu günleri arşivden bilgisayarıma indirmiştim. Biraz evvel göz atıyordum. 22.11.2010 tarihli programda o kalemliğin büyüğünü ece aymer programda eskitme yapıyor. Tam olarak göstermemiş ama kabaca nasıl yapıldığını anlatıyor.

    Bendeki kayıt tarihi : 22.11.2010

    Kanal B nin sitesinde aynı tarihmi diye bakayım dedim ama bilgisayarım acayip yavaş o yüzden görüntüye bakamıyorum. Bak istersen. Programın ortalarına doğru gösteriyor.

    Umarım videoyu izleyebilirsin.

    http://www.kanalb.com.tr/arsivliste.php?Program=34&L=KanalBProgramlar%2Fbizbize%2B22112010bizbize

    YanıtlaSil
  22. Yine ben. :(

    Biraz evvel yanlış link vermişim sana. :(

    13.09.2010 tarihli programa bak.

    YanıtlaSil
  23. Hmm lolipucum.. Ece hanimin kanal B deki programlarini kacirmdn izledigim bi donemde yapmisti bu calisamyi. ben bi arsivime bakiim de sana hangi tarihte yapti bilgi vereyim. izleyerek de faydasi olur. ama hatirladigim ece hanimda boyayi surup sonra hizla silmisti.. nekadar acik olmasini istiyorsan okadar cok siliyorsun.. bakalim arsivden bulabilecekmiyimmmm.. ;)

    YanıtlaSil
  24. 01.06.2009 bizbize programi.
    kedili dolabi yaparken.. programin 59. dakikasinda basliyor yapmay.. program sonu diye tam bitiremiyo ama anlayacaksin neler oldugunu.. kolay gelsin.. Bende evdeki bi dolaba yapmak istiyorum ama burda ekitme boyasindan bulabilirmiyim bilmiyorum henuz :S sen yap da ben de goreyim..

    YanıtlaSil
  25. Hepinize çok teşekkür ederim. Çok yararlı bilgiler edindim sayenizde:)

    Kitchen Witch; sağ olll canımmm, dün tüm arşivi izlemeye başladım. Notlar alıyorum. Taktım bir kere şu eskitme işini de öğreneceğim.En kısa zamanda denemelere başlayacağım:))

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails