17 Mart 2016 Perşembe

Battaniye ama küçük olanından :)

Neye niyet neye kısmet, battaniye diye başladım, diz battaniyesi olarak bitirdim. Hoş bahar gelmek üzere ama önümüz sene kış için battaniyem hazır en azından:)))


Bu yaz sevdalandım tığ işine. Ne zamandır aklımdaydı, yapılanları gördükçe içim gidiyordu. Ama örgü konusunda sıfır olan ben (daha önceleri heveslenip 1-2 şey örmüşlüyüm vardır, pek başarı gösteremedim ama:() bu işi nasıl yapacaktım? 


Yazlığa giderken yanımda götürmüştüm 3-5 renk yumak ve yegane bir tane tığ. Anneme dedim "gel şu işi öğret bana". Gösterdim nasıl bir şey örmek istediğimi. O da unutmuş yıllardır örmeye örmeye. Neyse öyle böyle derken çıkardı istediğim motifi. Ama gel gör ki annem solak:))) İpi, tığı, ilmeği her şeyi bana göre ters tutuyor. 


Azmettim bu işi yapacağım diye. Bir kaç deneme, ör-sök eğri büğrü de olsa ördüm bişiler. Ama kesmedi, aklımda hala çözemediğim yerler vardı. Kafada çözemedikten sonra iş ilerlemez bende. Sonra yazlığa gelen arkadaşımdan rica ettim öğretmesini. Bir ilmek üç lak lak derken yarım kaldı bu serüven.


Yaz bitti, sonbahar geldi. Okullar açıldı. Oki'yi okula bırakır bırakmaz soluğu Hamamönün'de Atölye Kırmızı Kedi deki tığ işi dersinde aldım:) Orada hocamızın anlatımıyla ördüğümüz motif sayesinde bende oturmayan taşlar yerini buldu.


Sonrasında rengarenk yünler, numara numara tığlar alındı ve evde çebelleşmeye başlandı. Neyse artık gördüğüm basit motifleri örer oldum:))) Baktım elimden bırakamıyorum bari daha büyük bir işe kalkışayım dedim. Mesela bir battaniye niye olmasındı:))))


Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat derken, ara arada olsa, kare kare ördüm, ördüm birleştirdim, ördüm, ördüm birleştirdim. Birleştirme işini de youtubedan izlediğim videolar sayesinde becerdim sayılır. Baktım bitecek gibi değil, en iyisi diz battaniyesi olsun veya koltuk şalı mı diyorlar ne, işte ondan olsun dedim ve bitirdim.


Battaniye bitti bitmesine ama, benim tığ sevdam bitmedi. Akşamdan akşama, ara ara örüyorum yine, küçük küçük, şimdilik büyük bir şey düşünmüyorum. Sonucu hemen görmek istediğimden büyük ebattaki işler bana göre değil. Yapanlara sonsuz saygım var, kolay gelsin hepsine. Sabır işiymiş. 

9 yorum:

  1. Cok güzel renkler. Love the blanket and the colors. Iyi aksamlar. You are Welcome to share in my link party :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Thank you very much:))

      Sil
  2. Yıllardır benim de hayalim böyle bir battaniye örmek ama hala elime tığı alabilmiş değilim. Renkleri çok güzel seçmişsin özellikle onlara bayıldım :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni başlamış olmanın heyecanı ile cesaret edebildim, ama ancak diz battaniyesi oldu:))) Çok teşekkür ederim:)))

      Sil
  3. Yaaa ellerine saglık Simin! Nefis olmuş! Biliyo musun ben de solağım ve örgü işini kimseye öğretemem, bilirim ama solak olduğum için tam öğretemem kimseye heheheheeh :) Seni çok iyi anlıyorum yani, annenin de solak ellerinden öperim ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Asiyecim:))Ayy ne zorlandım annem gösterirken, kafam alt üst oldu, işten soğudum valla:))teşekkür ederim şekerim:))

      Sil
  4. Renklere bayıldım, ellerine sağlık. Güzel günlerde keyifle kullan :))

    YanıtlaSil
  5. Renklere bayıldım, ellerine sağlık. Güzel günlerde keyifle kullan :))

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails