21 Nisan 2014 Pazartesi

Bir Pazar Günü Gezmesi

Bu pazar bir değişiklik yaptık ve Kale'ye gittik:)

Sabahın erken saatlerinde sessiz ve sakinken Pirinç Han'da gözleme ve çayla kahvaltı ettik:)


Gözlemeleri mideye indirdikten sonra dolaşa dolaşa, yeni yeni kepenklerini açan dükkanlara baka baka Ankara Kalesi'ne çıktık.


Bir Ankaralı olarak Kale'ye 2. çıkışım. İlkini hatırlamıyorum bile, yani o kadar eski. Ama Okan'ın ilk gidişiydi ve çok hoşuna gitti. Artık tarihi ve kültürel yerleri beraber gezmek için kıvama geldi ve bundan da çok zevk alıyor:)


Kale'den bütün Ankara ayaklarınızın altında. Ama görülen uçsuz bucaksız bir beton yığını:(( sadece Gençlik Parkı'nın olduğu yer biraz yeşillik o kadar. 




Kaleyi fethettikten sonra, kale çıkışındaki Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'ni gezdik. Bence yolu buraya düşenlerin mutlaka görmeleri gereken bir müze, düşmeyenler de sırf bu müze için yolunu buralara düşürmeli diyorum:))


  
Biz gezerken çok keyif aldık, Okan'nın da ilgisini çekti. Elimizden aldı fotoğraf makinasını durmadan fotoğrafladı gördüklerini.








Müzesi hatırası fotoğrafımızı da çektirdikten sonra, geze geze geri döndük.  


Bizim için değişik bir gün oldu. Oki'nin de çok hoşuna gitti. Keşke Ankara'da gezebilecek bu tip yerler daha çok olsaydı da biz de hafta sonlarımızı böyle değerlendirebilseydik.

10 yorum:

  1. Ankara Kalesinde dayımgil oturur onlara gidip gelmekten hiç gezemiyorum desem yeridir. Birgün turist olarak gezmeli.

    YanıtlaSil
  2. siz gezin sevgili lolipu..biz de yeni yeni yerler keşfedelim..Ankara'ya geldiğimde gidilecek yerler listeme ekledim o müzeyi..sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. bu ara Ankarayı çok özledim zaten.fotoğraflara bakınca gelmiş kadar oldum.teşekkürler:)çok güzel bir gün g

    YanıtlaSil
  4. Ben de Ankara kalesine 2 kez gittim . İlkinde "vah vah! Ankara'da hiç gidecek yer kalmamış galiba herkes burada " gibi sözlerle akrabaların damarına damarına bastım :) İkincisini ben istedim aslında çok hoş tarih kokan ilginç bir yer. Oğlum Ankara'da okurken ilk yıllar hemen hemen her ay gelirdim de gidecek yer bulamazdım,hoş İzmir de öyle Çeşme -şimdilerde Alaçatı- olmasa İzmirliler de hafta sonlarını AVM de geçirirler:( Bu bakımdan İstanbul çok zengin ,gez gez bitmez ...
    Neyse seni gördüğüme sevindim. Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler gezi için yakında ankara gezmesi planım var

    YanıtlaSil
  6. Bende Ankara'da yaşayan bir insan olarak tüm tespitlerinize parmak kaldırıyorum:) evet ankara kalesi ve civarı gezilesi hamamönünde külde kahve içilesi ve koç müzesi mutlaka görülesi bir yer.. keşke daha çok yeşil ve daha çok kültürel mekanları çok olsa ama maalesef:( sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. Ankara yı özledim yaklaşık bir sene kaldım kaleyi gezmemiştim....
    Bu da benim bloğum amotörce yapıyorum
    Şartlar çok basit blogumda YORUM bölümüne ya da İLETİŞİM kısmına isim soyadını tam olarak; mesajlarını bırakan arkadaşlar çekilişe katılmış olacak. Sadece facebook ve google beğenerek çekilişe katılmıyorsunuz. Lütfen isimlerinizi tam yazınız.

    Hediyelerim
    1 kişeye 2 adet Lif,
    1 kişiye 1 Adet Ahşap Tepsi,
    1 kişiye 1 Adet Ahşap Peçetelik
    http://asudevar.blogspot.com.tr/2014/04/anneler-gunune-ozel-hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  8. Ne tatlısınız:)
    Ne güzel fotoğraflar.
    Ankara ya hep iş için gititğimden bir türlü gezmek kısmet olmamıştı ama artık rahatlıkla gidebilirim:) O çizgi romanlara hastayım ben lolipu. Teksas tommiks de var mı? zagor tenay? bak sırf onlar için bile gelebilirim oraya:)

    YanıtlaSil
  9. Uzun süredir benim de yapmak istediğim bir gezi ne iyi etmişsiniz... bu arada üçünüz birlikte maşallah diyeyim ;)n gözüm de çizgi romanlarda kaldı bu arada :D

    YanıtlaSil


  10. merhaba,
    4 mayıs blogger buluşmasına katılmak ister misiniz?
    http://ilkblogdenemem.blogspot.com.tr/2014/03/4-mays-2014-blogger-yzarlar-bulusmas.html
    fatmafidanbasaran@hotmail.com adresimden bana ulaşabilirsiniz.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails