4 Şubat 2014 Salı

Ayşe Kulin - Hayal

Ayşe Kulin çok sevdiğim bir yazar. Hemen hemen tüm kitaplarını büyük bir zevkle okudum. Elime aldığım her kitabı beni heyecanlandırır, yine nerelere sürükleyecek diye meraklandırır. Son çıkan kitabı Hayal'in ise benim için yeri ayrı. 



Çünkü kapak ve iç kapak çizimleri arkadaşım Umut Karaman'a ait:))) Daha önceleri de Umut'tan bahsetmişimdir bloğumda. Burada, burada ve burada çizdiği kızları keçeden yapmıştım, burada yine Umut'un çizdiği bir illüstrasyonu kumaşa transfer etmeye çalışmıştım, ama becerememiştim:( Ve burada da duvarımda yaptığı çizimler asılı:) 

Bu kitap projesinin başından beri yaptıklarını büyük bir merak ve zevkle takip ettim. O çizdikçe her ayrıntısına bayıldım, okuduğum kitaplardaki kahramanlar bir bir hayat buldu sanki. Onun heyecanı beni de heyecanlandırdı. Sonunda kitap çıktı:))) Kitapçıda ilk gördüğümde benim bir çalışmammış gibi mutlu oldum. Hemen aldım bir tane ve okumaya başladım.



Ayşe Kulin "Hayal adlı kitabımda, 1978 yılında başlayan ve 1997'den itibaren sadece yazarlıkla süregelen çalışma hayatımın çoğu komik, bazısı da trajikomik olaylarını kaleme aldım. Kitabı yazarken, yayınlanacağı tarihingülümseme ihtiyacına bu kadar çok muhtaç olacağımız bir döneme rast geleceğini elbette bilmiyordum. Anılarımın okuyanların dudaklarına birer tebessüm kondurabilmesi umuduyla, keyifli okumalar diliyorum." demiş:)) hiç şüphesiz kitabın ilk sayfalarından itibaren merak ve tebessümle okunacak bir kitap. Tavsiye ederim:))

2 yorum:

  1. Ayşe Kulin okuduğum bir yazar değil aslında
    (bunda yazdığı kitapların çok popüler olması ve benim de popüler olan şeylere biraz mesafeli bakmamın etkisi olabilir tabi;)
    Ama kitap illüstrasyonları çok hoşuma gitti.
    Hatta geçen gün bir kitapçıda denk geldim, elime alıp inceledim.
    İnsan figürlü illüstrasyonları seviyorum;)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili lolipu,

    Bloguna bayıldım rengarenk :) tam benlik. Ayşe Kulin'i çok severim daha yeni Gizli Anların Yolcusu'nu bitirdim annemden kitabın 2.cisini bekliyorum.
    Bende kendimce hobilerle ilgileniyorum dekupaj ürünlerin ve meleklerin de ayrı bir şahane ellerine sağlık.Bundan sonra uğrarım :)

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails