13 Mayıs 2014 Salı

Tabure yenileme



Ne olduysa Zara Home'da bu tabureyi gördükten sonra oldu. Bayıldımmmmm bu tabureye, fiyatını görünce de "çöşşş" diye bayıldım. Dedim ki "harikaaa, çok tatlı, oyy oyyy çok sevimli, ama kardeşim 150tl de vermem şuncacık şeye"



Sonra balkonda duran, "artık atın beniii" diye bağıran yılların taburesi geldi gözlerimin önüne. Şimdiye kadar atılmadıysa vardı bu işte bir iş:)


Hasırları parçalandığı için dökülüyordu yerlere, o yüzden balkonda durup duruyordu ne zamandır. Şöyle bir temizleyip hemen boyadım beyaza. Boyarken de düşünüyorum bi yandan "üzerini napsam? nasıl yapsam?" diye.

Boya işi bitti, bu arada üzerindeki hasırlar söküldü. renkli olsun diye eski t-shirtlerden şeritler kestim, ip gibi bişiyii yapıp, bir şekilde dolarım diye. Bu hevesle 3 t-shirt heba ettim. Olsun:) nasıl olsa atılacaklardı, başka bir işe yaramazlardı.


Tam "ee onca t-shirt kestim, nasıl olacak bu iş" diye kara kara düşünürkennnnn, ahaa işte bu ipler geldi aklıma. Seneler evvel annemle rengarenk alıp balkon kapısı için ip perde yapmıştık. Sanırım alırken biraz abartmışız, hâla her renkten birer çile var:))


Hasırları sökünce ortaya çıkan çıtalara dolamaya başladım rengarenk ipleri. Akşamdan akşama diğer karşılıklı çıtalardan, bu sefer diğer iplerin arasından geçire geçire ördüm (ördüm mü denir bilemedim:( anlatımım biraz karışık oldu sanırım). Fotoğraflardan nasıl yaptığım anlaşılıyordur.



Sonunda bizim eski tabure bu hâle geldi:)) Hiç pişman değilim, bir daha olsa yine yaparım:)) 


Zara Home'daki gibi olmadı benim taburem ama, eskisinden daha iyi olduğu kesin:))) 

29 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Pek Harika Pek Şahane olmuş :) 10 Marifette gördüm yazınızı bloğuna kadar gelip bu tatlı tabureniz için yorum atmak istedim:) Zara home dakinden de harika olmuş bence :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Evet, hiç de Zara'nınki gibi olmamış, daha sevimli olmuş, canlı ve neşeli, ayrıca ayaklarındaki renkler de harika olmuş, ellerine sağlık, Zara'nın ki 150 ise seninki en az 1500..O da Zara'nın sorunu artık:))

    YanıtlaSil
  4. çok sevimli olmuş bu ipler de bu işe cuk oturmuş ellerinize sağlık...yazlık çanta da olur bu iplerden ooooooodaha neler neler...

    YanıtlaSil
  5. çılgın kadın:) daha ne olsun!!! inan Zara'ya beş çekmiş senin tabure...herşey bir yana o emeğin yeter...ve bu kesinlikle yapılası bişey:))

    YanıtlaSil
  6. renkler tabure harika olmuş=) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. dokumuşsun kilim bu teknikle dokunur ve cok güzel olmuş ayaktaki sarı detay ise çok şık

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş:)ama sanki taburede orulunce ayakkabı bagcıgı seklındeki ipliği andırıyor yumak halınde daha ince gözüküyor,altı nasıl oldu acaba?sonuç mukemmel.çok begendimya sanki elime alıp şöyle evire çevire bakasım geldi hihihi gule gule kullanın:)

    YanıtlaSil
  9. inanılmaz keyifli ve cici bir tabure olmuş yalnız aklıma bişi takıldı..iplerin çapı çok dar gibi görünüyor tabıredekiler ise yassı...bir işlemden fln mı geçti çok farklı görünüyor...cevap için şimdiden teşekkür :)

    YanıtlaSil
  10. inan bana daha güzel olmuş,
    şapşahane,şapka eldiven ne varsa çıkartılır valla, çok yaşa!
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bence çok güzel olmuş. :) Güle güle kullanın !

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Simin tişörtü nerede kullandığını anlamadım ip sepeti e koyduğun ip şekline getşrdiğin tişörtler değil di mi :) çok tatlı ama eline sağlık ama gönülden sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. ya delimisin şahane olmuş bayıldım!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle zara' dan çok daha iyi olmuş... Ve bayıldım ben buna . Fotoğraflarda nasıl yaptığım anlaşılıyordur demişin ya hani valla tek anladığım ' ayy Allah'ım çok zor bu nasıl yapmış ki bunu ' oldu :)

    YanıtlaSil
  15. Zara Home'un aşırı pahalı taburesinden daha güzel ve sempatik olmuş bence, güle güle kullanın. :)

    YanıtlaSil
  16. harika olmuş, daha ne olsun ;))

    YanıtlaSil
  17. İnan yazılacak bişi bulamıyorum nasıl bir sabırla o derece muntazam yapBildin yürekten tebrik ediyorum ZaraHome halt yemiş iyi günlerde mutlulukla kullan

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. çook daha güzel olmuş... maşallah size:):)

    YanıtlaSil
  21. Boşver Zara Home'u zaten resmen adam kazıklıyorlar. Benim Zara Home ile çok tatsız alış-veriş anılarım var ki daha da gitmem oraya !
    Senin taburen var ya ona değil beş beşbin basar.
    Ellerine sağlık benim hamarat Lolipu'm ♥

    YanıtlaSil
  22. ellerinize sağlık harika olmuş blogunuzun takipcilerindenim her yaptığınız bir harika zaten

    YanıtlaSil
  23. zara home dan daha güzel olmuş bence ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Harika olmuş bence... Ellerine sağlık. Zara Home dakinden çok çok daha güzel olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. bence zara homedakinden bin kat daha güzel olmuş! Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  26. Harika olmus arkadasim.eline saglikk...

    YanıtlaSil
  27. Kesinlikle zara da kinden güzel olmuş!!!

    YanıtlaSil
  28. Sana özgü ve çok güzel olmuş . Kendin yapmış olmanın haklı gururu da vardır.Ellerine emeklerine sağlık. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails