4 Kasım 2013 Pazartesi

Mutfaktaki değişimler - I

Bu aralar mutfağa çalışıyorum demiştim ya, bi de bir raf ünitesinden bahsetmiştim, hah işte o raf ünitesini de artık mutfağımda kullanıyorum.

Ikeadan seneler önce aldığımız raf sitemi, yerini Ikea VALLVIK kitaplığa bıraktı. Aslında venge olan bu kitaplık bizim evde beyaza boyandı ve mutfak dolabı oldu.


Ikea'ya her gittiğimizde mutlaka fırsat reyonuna bakarız. Şansımıza pek bir şey bulamayız. Ama bu sefer tamda mutfak için istediğim gibi bir dolap vardı. Yalnız sağ dış tarafın altında defosu vardı ve rengi vengeydi. Gittim geldim baktım, 'ben bunu boyarım' dedim. Ve 199TL olan kitaplığı 120TLye aldık:) 

Aldık almasına ama benim elim bir türlü boyaya gitmedi. Haftalarca demonte şekilde sağda solda durdu. Sonra 'ben bunu boyayamayacağım en iyisi boyatayım' dedim. Sorduğum mobilyacı 150TL deyince 'aman kendim boyarım daha iyi' dedim, dedim ve 2 ay kadar bekledi gene. Sonra karar verdim boyamaya. Üzeri vernikli olduğundan önce kapatıcı sürdüm. 



2 gün kurumasını bekledim (bu işemleri 6 raf, 2 kenar parçaları ve 6 raf arkasında duran çıtalar için yaptım:) gittim geldim akrilik boyayla beyaza boyadım durdu. Tabii günlerce sürdü bunları yapmam. Sonunda boya işleri bitti ve vernikledim (en az her yüzü 4-5 defa).


Yani aldığımızdan kullanmaya başlayana kadar neredeyse 3-4 ay geçti.  Ama işte sonunda bitti yaa, artık kullanmaya başladım yaa, çok mutluyum:)))

Bu mutluluğun şerefine hemen üzerine ıvır-zıvırlarımı yerleştirdim.  Bir de alt iki rafına şöyle kırmızı-beyaz kareli bir kumaştan perde gibi bir şey dikip takarsam, tam da istediğim gibi olacak.


Şimdilik raflar bu şekilde. Zamanla üzerindekiler eksilir, çoğalır, değişir durur artık, keyfime kalmış:)))


















Fotoğraflarda görüldüğü gibi ıvır-zıvır dolu. Ahh bir de toz olmasalar... Yine de seviyorum, onları tek tek alıp temizlemek bile zevk benim için:))

Mutfakla ilgili çalışmalarım bu kadar değil. Ufak tefek 1-2 değişiklik daha var. Ama onlar bitince artık:)))

79 yorum:

  1. çok çok güzeller, dekorasyon dergilerinden fırlamış gibi :)
    kapatıcı dediğiniz tam olarak nedir, meraklar içerisinde kaldım.

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NurSer; teşekkürler:))) oyy oyy öyleyse ne güzel :)) Kapatıcı cilalı yüzeyleri zımparalamadan boyayabilmek için kullanılan bir boya. Ne yazık ki piyasada yok:( Ben Ece Aymer Craft Housedan temin ediyorum:)

      Sil
    2. Günaydın! Sanırım şu da iş görür, şöyle bir bakayım dedim de :)
      http://www.meyrahobi.com/Parlak-Yuzey-Astari-250-ml,PR-458.html

      Deneyeceğim. Çok teşekkürler ♥

      Sil
    3. NurSer, aa iş görür gibi, ben de deneyeceğim, teşekkürler:)

      Sil
  2. Ayy içim gitti bakarken :) ellerinize sağlık valla bende düşünmeye başladım şu mobilya işini :) ama şimdilik keçelerim ile mutluyum. Güle güle kullanın, yorumu yazayım tekrar okuyacağım yazınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten ŞENKUL :)))))), çok teşekkür ederim. elimde çok süründü ama değdi galiba:) Keçelerle uğraşmayı ben de çok seviyorum ama boyanın yeri ayrı:))

      Sil
  3. oyuncak bebek evi gibi olmuş, bayıldım.. ne emek ama ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Idil güven koçaş, evet yaaa her desen her renk mevcut:)) çok teşekkürler:))

      Sil
  4. bayıldım ya süperler rafdaki ıvırzıvırların hepsinden bende istiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatoş :)))))) çok teşekkürlerrr:)))) seviyoruz ıvır zıvırları:)))

      Sil
  5. Çok güzel görünüyorlar bıcır bıcır moral kaynağı :') kapatıcıyı ben de merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde YA, çok teşekkürler:)) kapatıcı cilalı yüzeyleri zımparalamadan boyamaya yarıyor. Boya gibi birşey, piyasada yok sadece Ece Aymer Craft Houselarda var:)

      Sil
  6. Nefis enfes çok şahane olmuş ellerine sağlık, bide şu kuşlu kavanozlardan ben satın alabilsem:) her yerde görüyorum ama nerde satıldığını ı ıhh:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebuş, ayy çok teşekkür ederim:))) Ayy o kuşlu kavanozları ben de çok seviyorum:)) ben http://www.portakalcicegi.net/ buradan sipariş vermiştim:)))

      Sil
  7. Her şey çok sevimli, çok tatlı..
    Ivır zıvır deme onlara, onlar bizim gibilerin oyuncağı,
    Ellerine sağlık Siminciğim.

    YanıtlaSil
  8. Dolunay abla:)) çok teşekkürler:) di mi onlar bizim oyuncağımız. Biz böyle şeylerle mutlu olan kadınlarız:)))

    YanıtlaSil
  9. bizim evde de atmaya kıyamadıgım (duyan da 20 yıldır kullanıyorum sanır, 3 yıllık:P) bir tv unitem ve yemek konsolum var. üzerindeki siyah mobilya detaylarını kreme boya(t)mak ve mobilyayı komple krem olarak kullanmak istiyorum bir süre daha. ama bu konuda hicbir fikrim yok:) nerden başlasam, nasıl boyasam, hangi malzemeyi kullansam falan filan :)))
    boyatmaya kalkınca dedigin gibi bi ton para istiyo amcalar. ben bide kendim yapmak istiyorum.
    Bana yol göstersene Simin bacı ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikkusum sen hele bi sağlıkla doğur, al kucağına minik kızını sonra yaparsın boya falan:))) şaka bi yana mobilya boyamak zor işmiş onu öğrendim. Hele o koyu rengi kapatana kadar canı çıkıyor insanın. Bittikten sonra bi yerine bi zarar gelecek diye ödün patlıyor:)) bak bi yorumda http://www.meyrahobi.com/Parlak-Yuzey-Astari-250-ml,PR-458.html bundan bahsetmiş işe yarayabilir. Sen boyamaya karar verdiğinde sana ayrıntılı anlatırım şekerim. Hem kullandığımız boyalar su bazlı olduğu olduğu için sana da bebeğine de zararı olmaz:))

      Sil
  10. çok çok güzel olmuşş...ellerinize emeğinize sağlık..raflard ıvır zıvır dediklerinize bendeee bayılaa bayılaa seyrettimm..içim açıldı...iyi günlerde sağlıklaa kullanınn...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HANDE CİGER, çok teşekkür ederim:)) öyle desenli, renkli şeyleri çok seviyorum:) evin her tarafını dolduruyorum daaa nereye kadar:))))

      Sil
  11. ellerinize sağlık her yaptığınız iş gibi bu rafınız da harika görünüyor üzerindeki cicili bicili her şeye sarılasım geldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. züleyha Gelici, çok teşekkür ederim:)) ayy ben de çok seviyorum. Ama bazen koyacak yer bulamıyorum:)) Evin her yeri doldu:(

      Sil
  12. dolabın güzelliğine mi, içindekilerin güzelliğine mi bakayım şaşırdım. az emek değil ancak beyaz da bir başka güzel duruyor. güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cafemola mola, evet beyazın yeri ayrı, aydınlık, ferah. Eşim venge haliyle de kullanabiliriz dedi ama ben illa beyaz olacak diye direttim. Çok uğraştım ama yorumlardan anladığım kadarıyla değmiş:)) çok teşekkür ederim:)))

      Sil
  13. baa--yıııllll---dıımmmm !!! özellikle teneke yuvarlak kutularına..onların orijinali mi öyle yoksa sen mi kapladın?? cupcake'lerine..tüm teneke kutularına bayıldım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyin bişeyi var:))) çokk teşekkürlerrr:)) evet o teneke kutularını ben yapmıştım:) cupcakelere de dayanamıyorum. Teneke kutu koleksiyonu yapsam olur valla, epey bi var çünkü:)))

      Sil
  14. Allahım bu ne güzellik...güle güle kullan hepsini... ortak ne çok ürünümüz varmış....dilek

    YanıtlaSil
  15. Rafın içinde ksubolmak istedim,günümü güzelleştirdin,Simincim şu metal çiçekli kaplar en son fotoğraftaki onlar nedir satın mı aldın yapıldı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sardunyabahcesi ne güzell :)) o teneke kutuları ben kaplamıştım:)) aldığım bi kumaş stıckerlar vardı A4 boyunda fotokopilerini çektirip kutuların üzerine dekupaj yapmıştım:)

      Sil
    2. İ padden yorum yazarken yazdığın şeyi geri dönüp düzeltemiyosun ilk cümle de ona kurban gitmiş rafın içinde kaybolmak istiyorum demeye çalıştım,harika güzrl bir fikir oldu zaten ahşap boyamayı en kısasürede öğreneceğim inşallah:)teşekkürler

      Sil
  16. Harika olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  17. Çok cici olmuş. Dolaptan çok içindekilerde gözüm kaldı. Ben de kendime ne çok cupcake alıyorum diye söyleniyordum. Meğer daha fazlası varmış :) Güle güle kullanın dolabınızı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmas worldofdiamond, çok teşekkür ederim:)) ahh o cupcakeler beni benden alıyor. Ama artık almayacağım, kendimi tutmaya çalışıyorum:))

      Sil
  18. Inanilmaz guzel olmus.coookkk begendim!

    YanıtlaSil
  19. Ne kadar da güzel olmuş renk uyumları harika zaten mutfağınıza bayılıyordum bu rafla tam olmuş diğerlerini merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçeli İşler Dükkanı, çok teşekkür ederim, aslında biraz karışık gibi her telden, her renkten var. Puanlı, çiçekli, kırmızı, pastel:)) ama seviyorum ne yapayım:)))

      Sil
  20. Cok güzel olmus dısıda icide... Beyaza hersey mi yakısır iste örnegi ellerinize saglık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. white country house, çok teşekkür ederim:))) Beyaz güzel, aydınlık, ferah:))

      Sil
  21. Bayildim canim :) Tum suslu esyalar birbirinden guzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Julia, teşekkür ederim:))) o süslerden yakında evde bize yer kalmayacak:)))

      Sil
  22. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş ne çok emek var o boyama işinde... uzun süre sürünen işler tamamlanınca ee bir de güzel olunca nasıl keyif veriyor değil mi? Tam olarak bu duygular içindeyim ben de iki gündür, yarım kalan tamamlanmayan işleri bitirmek bitince keyiflenmek :) mutlu mutlu yaşayın mutfağınızda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahu, çok teşekkür ederim, valla haftalarca salonun baş köşesinde boyanıp durdular:) Şimdi bir yerine bir şey olacak diye ödüm patlıyor:) Ahh o yarım kalan işler, yapmak istenen işler işte bize mutluluk bu kadar basit:)) çok teşekkür ederim şekerim:)

      Sil
  23. Nasıl tatlı,nasıl güzel,nasıl sıcacık anlatamam..Çook beğendim..tam da benim zevkime hitap ediyor ama bu çalışmalar...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Ellerinize sağlık ahh bende de o kadar çok var ki yenilenmesi,değiştirilmesi gereken eşya ama hiç vaktim yok hemde ahşap boya hiç yapmadım. Tabi bu yapmayacağım alamına gelmiyor ;) işte böyle bilenleri takip ederek öğrenirim inşallah. Bu arada sizin o ıvır zıvır dediğiniz şeyler var ya onlara bayıldım benimde ıvırım zıvırım olsun ama sizinkiler gibi olsun :D Sizi tanıdığıma çok memnun oldum ...Tekrar görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasemin demirkaya, bi başlayınca ahşap boyamaya bırakmak çok zor:) Çok teşekkür ederim:))))

      Sil
  25. Çooook beğendim,elinize sağlık. Artık ben de herşeyin beyaz olmasını istemeye başladım.
    Ivır zıvır dediğiniz şeylere de bayıldımmm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyif olsun; çok teşekkür ederim:) zamanla insanın zevkleri değişiyor ben de artık koyu renk görmek istemiyorum hiç:)

      Sil
  26. keyif olsun, çok teşekkür ederim:)) beyazı seviyorum ama öyle tek başına değil. Böyle renkli renkli, desen desen şeyler daha bi güzel duruyor sanki beyazda:))) çok teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  27. toz deyince benimde ayağım hemen geri gidiyor valla.. silmesine üşenmiyorum da toza alerjim var hapşırmaktan yoruluyorum :)

    raf da içindekilerde çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Komar, aman alerji kötüymüş, biz de neyse ki alerji falan yok ama toz çok çabuk oluyor , sinir oluyorum:)

      Sil
  28. emeğine değmiş gerçekten, harika olmuş! hele de üzerindeki "ıvır-zıvırlar" yok mu? beni benden aldılar!! Bu arada kapatıcı olarak ne kullandın? marka ve tam isim yazarsan sevinirim. teşekkür ederim şimdiden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANTİGONE, çok teşekkür ederim.))) Kapatıcının adını bilmiyorum ne yazık ki atölyede kendi markalarıyla kutulara koyuyorlar. Yurtdışından kalonla alıyorlarmış. Sonra kendi kutularına pay edip satıyorlar:)

      Sil
  29. ne güzel olmuş yaa ♥♥♥ Bayıldım :)

    YanıtlaSil
  30. ellerinize sağlık harika olmuş beyaz boyayı fırçaylamı yoksa süngerlemi boyadınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gökyüzü, çok teşekkür ederim:))) düz zemin olduğu için rulo fırça ile boyadım:))

      Sil
  31. ellerinize sağlık..
    3. hobi etkinliğinde sizi de görmek isteriz.sevgiler.
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/10/3hobi-etkinligini-baslatyorumkimler.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müge Ç., teşekkür ederim:))) davetiniz için de teşekkürler:)

      Sil
  32. harika gözüküyor şenlik gibi bir raf:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuğçe öztürk, teşekkür ederim:)) evet tam şenlik:))

      Sil
  33. nereye bakacağımı şaşırdım. nasıl renkli ve güzel olmuş. kapatıcı olarak ne kullandınız acaba? kapağı kuşlu kavanozlara ayrıca bayıldım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denizyıldızı Belgin, çok teşekkür ederim:))) kapatıcı olarak ece craft houselarda bulunan bir boya kullandım. Ne yazık ki adı yok. Çünkü kendileri yurtdışından temin edip atölyede satıyorlar.

      Sil
  34. harika bir mutfak tebrikler. bu mutfaktan hiç çıkmak istemez insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurettin, teşekkür ederim, evet mutfakta olmayı seviyorum:))

      Sil
  35. o kadar keyifli olmuşki! çok beğendim.bu arada sabrınıza hayran kaldım .çok da güzel boyamışsınız.güle güle kullanın.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay yıldırım, çok teşekkür ederim. Çok zamanımı aldı boyamak. Bazen bırakıp vazgeçesim geldi. Ama yılmadım:))

      Sil
  36. lolipu; her parça ayrı ayrı ve bir bütün olarak çok güzel ve iç açıcı görünüyor.
    Lakin merak ettiğim bir husus var, bu raflarda çok fazla nesne olduğu için temizlik yapması zor olmuyor mu? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyza aydin baser, çok teşekkür ederim:)) ahh olmaz mı? ama ara ara hepsinin tozunu alıyorum. Zaten çoğu hep kullandığım parçalar. Eee ne demişler gülü seven dikenine katlanır:)))

      Sil
  37. çok güzel gözüküyor herşey insanın bakınca içi açılıyor ama özellikle üzeri agaç desenli kırmızı kutu. O agac motifinin aynısını ben de şu anda kanaviçe yapıyorum. Siz bu kutuyu nereden aldınız acaba?

    ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe, çok teşekkür ederim:))) kutuyu tepe homedan almıştım:)

      Sil
  38. merhabalar bloğunu bugün keşfettim ellerine sağlık hepsi çok güzel bayıldımmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nural'ca herşey , çok teşekkür ederim:)

      Sil
  39. Harika olmuş harikaaaaa; burda kullandığınız boyanın markası nedir ( beyaz ) nerden temin edebilirim

    YanıtlaSil
  40. Kullandığınız boya nedir acaba ???

    YanıtlaSil
  41. Bir Annenin Hikayesi , çok teşekkürler:) kullandığım boya cadence akrilik boya:) hobi malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz:)

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails