Bu aralar işim gücüm mutfak oldu gibi. Ya değişiklik peşindeyim, ya da kek mek yapıp duruyorum. İşte yine bir kek ile karşınızdayım:))
Malzemeler
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 elma
Tarçın ve pudra şekeri
1 su bardağı pudra şekeri, 250 gr margarin ile krema haline gelene kadar çırpılır. 4 yumurta teker teker kırılır, harca yedirilir. 1 su bardağı mısır nişastası, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Hazırlanan karışım kalıba dökülür. Biraz geniş bir kalıp olursa iyi olur (ben çapı küçük bir borcamda yapmıştım, kek çok kalın oldu:()
Elmaların kabukları soyulur, ay şeklinde dilimlenir.
Dilimlenen elmalar kek harcının üzerine dizilir. Elmaların kararmaması için soyma, dilimleme işlemi çabuk yapılmalı. Dizme işi de evde küçük bir yardımcınız varsa ona yaptırılır.
Böylece hem elmalarınız kararmaya fırsat bulamaz, hem de kekinizin tadı daha bi güzel olur:))
Elmalarda itinayla dizildikten sonra 170 derecede üstü kızarana kadar fırınlanır.
Pişen elmalı kekin üzerine tarçın ve pudra şekeri dökülür.
Sonrası size kalmış ister çayla, ister kahveyle lüpletilir:)) Afiyet olsun:))
offfff resmen kek istedi canım! benim böyle bloglara ugramamam lazım galiba :D 7 aydır bir kere bile aşerme yaşamadım, ne zaman böyle güzel fotograflarla ve ballandıra ballandıra anlatılmış bi pasta-borek görsem dibim düşüyo <3333
YanıtlaSilacilen ofise fırın aldırmak lazım, bu böyle olmiycak :)
okinin ellerini yerim ben.. afiyet olsun hepinize..
YanıtlaSilO minik elleri yerimm yer:)) kek degil pasta olmus cok guzel kabarmis lolipum:)
YanıtlaSilBir de elmaları tarçına bulayarak dizmeyi deneyin. Böylece tarçın hamurun içine de nüfuz ediyor, hele pişerken çıkan o koku... Benden söylemesi.. ;)
YanıtlaSilO yumuk ellerin dizdiği elmalar tadından yenmez kiii!!!
YanıtlaSilAfiyet olsun canlarım!
çok güzel görünüyor tam da dolaptaki elmaları değerlendirmek istiyordum.
YanıtlaSilmerhaba kekiniz çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık banim dereceli fırınım yok davul fırında yapsam aynı sonucu alırmıyım acaba? mevlüde
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor, ellerine sağlık....deniyeceğim mutlaka...........
YanıtlaSilElinize sağlık. Ben de elmaları keke koymadan önce tarçına buluyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
H.sonu misafirim geleckti. Çok iyi oldu bunu deniyecem. inşallah ellerim marifetlidirde yaparım.
YanıtlaSilÖptüm.
kek nefis görünüyor:)))
YanıtlaSiloyyy nefis görünüyor :) denemem lazımm!
YanıtlaSilResimler şahane, kek şahane. Fakat model en şahane. Gece gece midemin kazındığını da itiraf etmeliyim:))
YanıtlaSilSevgiler
Yeşim
http://nils-mum.blogspot.com
Şahane görünüyor ellerinize sağlık ama nişastalı kek hiç duymamıştım enteresan geldi.Sevgiyle...
YanıtlaSilEllerinize saglik,cok hos sunumlu ve guzel bir tarif.Paylasiminiz icin tesekkurler.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor yalnız ben birşeye takıldım malzemede un var ama tarifte yok bir yanlışlık yoktur heralde denemeyi düşünüyorum ama buna takıldım yanıtlarsanız sevinirim, hoşça kalın.
YanıtlaSilhımm nefis görünüyor.hele bu yakışıklının eli değince daha da lezzetli olmuştur.afiyet olsun.
YanıtlaSilBende şimdi yaptım ve harıka oldu ellerınıze saglık...
YanıtlaSil