7 Kasım 2013 Perşembe

Elmalı kek

Bu aralar işim gücüm mutfak oldu gibi. Ya değişiklik peşindeyim, ya da kek mek yapıp duruyorum. İşte yine bir kek ile karşınızdayım:)) 

Malzemeler
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta 
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 elma
Tarçın ve pudra şekeri




1 su bardağı pudra şekeri, 250 gr margarin ile krema haline gelene kadar çırpılır. 4 yumurta teker teker kırılır, harca yedirilir. 1 su bardağı mısır nişastası, vanilya ve kabartma tozu eklenir.


Hazırlanan karışım kalıba dökülür. Biraz geniş bir kalıp olursa iyi olur (ben çapı küçük bir borcamda yapmıştım, kek çok kalın oldu:()



Elmaların kabukları soyulur, ay şeklinde dilimlenir.


Dilimlenen elmalar kek harcının üzerine dizilir. Elmaların kararmaması için soyma, dilimleme işlemi çabuk yapılmalı. Dizme işi de evde küçük bir yardımcınız varsa ona yaptırılır.


Böylece hem elmalarınız kararmaya fırsat bulamaz, hem de kekinizin tadı daha bi güzel olur:))



Elmalarda itinayla dizildikten sonra 170 derecede üstü kızarana kadar fırınlanır.




Pişen elmalı kekin üzerine tarçın ve pudra şekeri dökülür. 


Sonrası size kalmış ister çayla, ister kahveyle lüpletilir:)) Afiyet olsun:))


18 yorum:

  1. offfff resmen kek istedi canım! benim böyle bloglara ugramamam lazım galiba :D 7 aydır bir kere bile aşerme yaşamadım, ne zaman böyle güzel fotograflarla ve ballandıra ballandıra anlatılmış bi pasta-borek görsem dibim düşüyo <3333
    acilen ofise fırın aldırmak lazım, bu böyle olmiycak :)

    YanıtlaSil
  2. okinin ellerini yerim ben.. afiyet olsun hepinize..

    YanıtlaSil
  3. O minik elleri yerimm yer:)) kek degil pasta olmus cok guzel kabarmis lolipum:)

    YanıtlaSil
  4. Bir de elmaları tarçına bulayarak dizmeyi deneyin. Böylece tarçın hamurun içine de nüfuz ediyor, hele pişerken çıkan o koku... Benden söylemesi.. ;)

    YanıtlaSil
  5. O yumuk ellerin dizdiği elmalar tadından yenmez kiii!!!
    Afiyet olsun canlarım!

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor tam da dolaptaki elmaları değerlendirmek istiyordum.

    YanıtlaSil
  7. merhaba kekiniz çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık banim dereceli fırınım yok davul fırında yapsam aynı sonucu alırmıyım acaba? mevlüde

    YanıtlaSil
  8. çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık....deniyeceğim mutlaka...........

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık. Ben de elmaları keke koymadan önce tarçına buluyorum.
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  10. H.sonu misafirim geleckti. Çok iyi oldu bunu deniyecem. inşallah ellerim marifetlidirde yaparım.
    Öptüm.

    YanıtlaSil
  11. oyyy nefis görünüyor :) denemem lazımm!

    YanıtlaSil
  12. Resimler şahane, kek şahane. Fakat model en şahane. Gece gece midemin kazındığını da itiraf etmeliyim:))

    Sevgiler

    Yeşim

    http://nils-mum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Şahane görünüyor ellerinize sağlık ama nişastalı kek hiç duymamıştım enteresan geldi.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik,cok hos sunumlu ve guzel bir tarif.Paylasiminiz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor yalnız ben birşeye takıldım malzemede un var ama tarifte yok bir yanlışlık yoktur heralde denemeyi düşünüyorum ama buna takıldım yanıtlarsanız sevinirim, hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  16. hımm nefis görünüyor.hele bu yakışıklının eli değince daha da lezzetli olmuştur.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  17. Bende şimdi yaptım ve harıka oldu ellerınıze saglık...

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails