6 Ocak 2012 Cuma

Hotpoint ile NEW YORK - 3. gün

Geldik 3. güne. Bir gün önceki yorgunluğun üstüne sabah yine 5.00 da ayaktaydım. Hem de gayet dinç ve yeni güne hazır olarak.

Bu günün programı ise;

7.00 – 10.00 Breakfast in reserved area in “Carlton” Hotel (Otelde Kahvaltı)
10.00 – 19.00 Free time (Boş zaman)
19.30 – 22.30 Dinner at “The View” ('The View'da akşam yemeği)

Bu arada diğer ülkelerden gelen ailelerin Steve McCurry ile yapılacak olan fotoğraf çekimleri başladı. Her gün üç ailenin ikişer saatlik çekimi var.

Dediğim gibi yine güne saat 5.00 da başladım. Bugün tüm gün free olduğumuzdan önceden planladığımız gibi B&H Photo Video'ya (420 Ninth Avenue) gitmek için çıktık yola.




Hava çok soğuktu. Kat kat giyindik. Sokaklarda dolaşa dolaşa elimizi koymuş gibi bulduk mağazayı.


Daha New York'a gitmeden önce bir fotoğraf makinası almak istiyorduk. Bu bizim için kaçırılmayacak bir fırsattı. Öğrendiğimize göre B&H Photo bu iş için paha biçilmez bir yer. Hele Sarkis adında Türkçe bilen bir satış elemanı varmış. Süperrr. Hemen mağazaya gidip fotoğraf makinalarının olduğu bölüme çıktık. Sorduk Sarkis'i, gösterdiler hemen. Çok yardımcı oldu bize. Tabii biraz uzun vakit geçirdik orada.



İşimiz bittikten sonra 8. Cadde, 7. Cadde, 6. Cadde, 5. Cadde dolaşa dolaşa, bakına bakına otelimize döndük.


Aslında bu günü daha verimli geçirebilik. Görmediğimiz yerlere gidebilir, mağazaları dolaşa bilirdik.

Ama hem Okan çok yorulmuştu, hem de hava soğuktu. Büyük mağazalarda dolaşıp, alışveriş çılgınlığına kapılmaktansa New York sokaklarında yürümeyi tercih ettik.


Otele gidip biraz dinlendik, hatta uyuduk. Zira akşam yemek vardı. Okan'ın yine yollarda uyumasını istemedik.  

İyi de oldu. Akşam için güzel bir yere gidilecekti, oranın keyfini çıkardık. Okan İngiliz ailenin biri 10 diğeri 7 yaşındaki oğullarıyla çok güzel anlaştı. Dil hiç problem olmadı, kah telefonlarda oyun oynadılar, kah yakalamaca oynadılar. Aralarında hiç kavga gürültü olmadı. Diğer çoçuklarla da anlaştı, ama en çok Ky ve Cosmo'yu sevdi:))) İkisi de çok tatlı çocuklardı, biz de çok sevdik onları.


Akşam yemeği için hazırlandık ve yine otobüse binip gittik.


New York için “Hiç uyumayan şehir”(The city that never sleeps) denirmiş. Gerçekten yemeğe giderken de, dönerken de gündüz olduğu kadar kalabalıktı sokaklar.






Yemek yenecek yer 'The View' (1535 Broadway) diye 48. katta bir mekandı.


Ve asıl güzel olan yemek yenilen bölüm 360 derece dönüyor ve tüm Manhattan ayaklarınızın altında:))) 







Luke (İngiliz ailenin babası) otele dönerken, yakınlarda bir yerlerde bir şeyler içmeyi teklif etti. Okan da çocuklarla iyi anlaşınca “tamam”dedik. Odalara çıkıp beş dakika sonra lobide buluşmak için sözleştik. İndiğimiz de sadece Luke vardı. Eşi ve çocuklar uykuları geldiği için inmemişler.

Sanki içime doğmuş gibi Okan'a “biz de çıkalım uyuyalım, baba gitsin dedim”, ama çocuk işte gitmek isteyince biz de gittik. Yakınlarda bir otelin barına gittik, oturduk. Sandalyeler tam bar sandalyesi, yüksek. Tam bir şeyler içip, muhabbet ediliyordu ki, Okan Emre'ye birşey göstermek isterken, sandalyenin ucundan yere düşmesi bir oldu. Sandalyeler dediğim gibi epey yüksekti. Çok fena düştü. Dudağı kanamaya başladı. Dişi falan kırıldı sandım. Allahtan sadece içten yarılmış biraz. Canı çok acıdı, çok ağladı. Hemen buz muz derken, balon gibi şişiverdi. Aldık hemen otele döndük.

Çok üzüldük, uykumda hep onu tutmaya çalışırken gördüm. Bir de fotoğraf çekimi öncesi böyle bir şeyin yaşanması hiç iyi olmadı. İki gün sonra bizim çekimimiz vardı ve Okan yaralı ve şiş bir dudukla poz verecekti:((


8 yorum:

  1. Dinlemekten de okumaktan da bıkmayacağım. Oki'yle olan resminiz süper bu arada, yeni bir yarışmaya aday bence:))

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.nazar olmdunuz galiba.umarım herşey güzel geçmiştir.bekliyorum sabırsızlıkla devamını...fotolar çok güzel :))))

    YanıtlaSil
  3. 2. ve 3. günü birlikte okudum. Ve zevkle okudum... Ama Okan'a çok üzüldüm. Kaza işte geliyorum demiyor... Geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun. Yalnız aşkolsun, arkası yarınlar gibi oldu bu,hiç konu burada kesilir mi yaaa....

    YanıtlaSil
  5. Canımcım çok güzel anılar biriktirmişsiniz...Allah daha güzel günler göstersin....

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız...benim kızım da 3yaşındaykenböyle düştü ve acayip bir şekilde dudağı şişti,doktora götürdüğümüzde doktor dikelim ilerde iz kalabilir dedi ben canı acımasın diyr razı olmadım ama şimdi pişmanım çünkü biraz iz kaldı...şimdi bana kızıyor o zaman dikiş attırmadınız diye...inşallah sizinki o kadar önemli birşey değildir...

    YanıtlaSil
  7. O kadar keyifli okuyorum ki, hiç bitmese keske :)
    çok gecmis olsun :((((

    YanıtlaSil
  8. canım senin adına öyle mutlu oldumki..böyle aniden çıkıveren bir tatil insan bazen istesede olmuyor...ne güzel farklı bir ülke görmek gezmek ve özelliklede amerikanın en ünlü şehrine tatile götürülmek..harika olmalı..resimlerdende çok mutlu olduğunu görüyorum...herşey gönlünce olsun canım..

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails