5 Nisan 2011 Salı

ATÖLYE BEYAZ Günleri-1

Cumartesi sabah kalktım, baba-oğul uyurlarken çıktım Atölye Beyaz'a ilk dersime gittim:)) Evim Dergisinde ilk gördüğüm gün fena aklım kalmıştı. Hatta dayanamayıp kalkıp gitmiştim. O gün bu gündür hep gitmek istedim. Bir türlü denk getiremedim. Ama işte sonunda yapmak istediğim iki obje ile oradayım:)))



Objelerden biri yıllar önce (ne akla hizmetse) altınyaldız (aslında hiç sevmem) sprey boya ile boyadığım ahşap çerçeve, diğeri yine yıllardır evde duran galvaniz bir suluk.
 

Ahşap çerçevenin içinde ayna var. Asılacağı yeni yeri belli, yapmak istediğim eskitilmiş bir görüntü vermek. Suluk için de üzeri hamur kabartma çalışması yapmak istiyorum.
 

Ece Hanımın önerisi üzerine daha önce hiç bilmediğim bir eskitme yöntemi yapacağız. Bunun için çerçeveyi önce 2 kat kahverengine boyadım. Bir sonraki derse kadar 2 kat sentetik vernik sürüp kullanmak istediğim renge boyayacağım.



Galvaniz suluğu da kapatıcı ile boyadım. Hamur kabartma yapacağım resimleri seçtik. Ödevim bunu da istediğim renge boyayıp bir sonraki derse hazır halde getirmek. Bakalım, çok sabırsızlanıyorum, ortaya nasıl şeyler çıkacak. Bir an önce cumartesi sabahı olsun ve ben Atölyenin o güzel atmosferinde işlerime devam edeyim istiyorum:))

15 yorum:

  1. ZOR DA OLSA GİREBİLDİM,HAYIRLIOLSUN KURSUN.GÖREBİLİRİZ GÜZELLİKLERİ İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  2. bak şimdi bende çok heyecanlandım .) çerçeveyi boyadın ve vernikledin, üstüne sonradan başka bir işlem daha mı yapılacakmış, ne olur bütün detaylarını yaz bize :) sen cumartesiyi, bende pazar'ı bekliyorum yaptıklarını hemen yayınla olur mu :)

    YanıtlaSil
  3. bak şimdi bende çok heyecanlandım .) çerçeveyi boyadın ve vernikledin, üstüne sonradan başka bir işlem daha mı yapılacakmış, ne olur bütün detaylarını yaz bize :) sen cumartesiyi, bende pazar'ı bekliyorum yaptıklarını hemen yayınla olur mu :)

    YanıtlaSil
  4. Bende merakla bekleyenlerdenim :)
    Sen zaten her yaptığını ayrıntılı anlatan müthiş birisin.
    Seni seviyorum.... :)

    YanıtlaSil
  5. Ya bende gitmek istiyorum ama utanıyorum resmen yeteneksizliğiminden üstelik Atölye evin dibinde:((

    YanıtlaSil
  6. Lolipucum hayırlı olsun eminimki çok güzel şeyler yapacaksın gerçi sen gitmedende çözmüştün bu işi o ayrı.Çerçeve olayı beni meraklandırdı mutlaka anlatman lazım verniği çizip çizip üzerine boya süreceksiniz herhalde bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  7. oo ne güzel ne mutlu sana yaptıklarını anlatman daha hoşuma gitti bakalım ne kadar idrak edip yapıcam:)
    koly gelsin iyi eğlenceler

    YanıtlaSil
  8. merakla sonuçları bekliyorum:)))))

    YanıtlaSil
  9. orgucuoyuncakcınine; teşekkür ederim, tabii ki bitmiş hallerini paylaşmak için sabırsızlanıyorum:)))

    Filiz; çerçeveyi verdikten sonra istediğim renge boyayacağım, sonra ne yapılacak bilmiyorum. Yapınca anlatırım detaylı:)

    Sena'nın annesi; ayy çok teşekkür ederim, bildiklerimi, yaptıklarımı anlatmaya, paylaşmaya çalışıyorum. Yapabiliyorsam ne mutlu bana:))

    Chilekcim; aa neden yaa, gelsen ne güzel olur. Belki seninde bilmediğin bir cevher vardır içinde. Bence kendini hafife alma:))

    herşeyden azıcık; teşekkür ederim, yaa birşeyler yapmaya çalışıyorum ama ince detaylar var öğrenmek istediğim. Çerçeveyi ben de merak ediyorum nasıl bir şey olacak bakalım:))

    sezobigo; yaptıklarımı ayrıntılı anlatmaya çalışacağım. Zaten her hafta yaptıklarımı dayanamam adım adım paylaşırım:))

    fidoş; ben de:)) bakalım nasıl olacaklar:))

    YanıtlaSil
  10. Eminim sonuç harika olacak. :)

    Merakla bekliyorum. )

    YanıtlaSil
  11. Ece'ye ben de sormuştum ama yoğunluktan cevap veremedi bana. Şimdisayende evdeki altın varak yaptığım biri büyük biri küçük iki tane aynamı değiştirebileceğim galiba:) Benimkiler polyesterden, seninki ahşap galiba. İnşallah faydalanabilirim. Merakla bekleyenlere beni de yaz:) Bi de kıskandım galiba azıcık sanırsam:) Selam söyle Ece'ye...

    YanıtlaSil
  12. bu kadar yakınken gidememekten dolayı kendime kızıyorum:(( sonucu bekliyorum eminimki hoş olacak;)

    YanıtlaSil
  13. Bitmiş hallerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  14. hobivakti, bakalım ben de merak ediyorum:)))

    MARİFETLİ PERİ; evet çerçeve ahşap. kat sentetik vernikten sonra, düm gece kahverengi kapanan kadar bej rengine boyadım. Cumartesi nasıl bir hale gelecek merak ediyorum:))

    Meyra; ben taa yıldızdan gidiyorum, yakınsan niye duruyorsun, çok keyifli:)))

    Yeşimcim, bakalım güzel bir şeyler olacak sanırım:))

    YanıtlaSil
  15. Ohhh,sefan olsun.Arkadaşlarının hediyesi çok güzel. İnce düşünülmüş bir şey gerçekten.Karşındakini iyi tanımak ve onu mutlu edecek hediyeyi bulmak harika bir şey.Hadi hadi merakla bekliyorum...elini çabuk tut...

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails