18 Haziran 2009 Perşembe

Hallux Valgus

Hallux Valgus yani 'Bunyon'. Bunyon ayakta Hallux Valgus deformasyonu sonucu çıkan başparmak çıkıntısına deniliyor. Ayağın dış tarafında yani serçe parmak tarafında olana da 'Bunyonet' deniyor.

Neden yazmaya başladın böyle bir şeyi derseniz yarın olacağım ameliyat olduğu için. Hem Bunyon hem de Bunyenet, iki taraftan ameliyat olacağım. 45 dakika süren ve genel anestezi ile yapılacak ameliyat. Sonrasında da 1,5 aylık bir rapor dönemi olacak. Umarım çok ağrım sızım olmaz. Çünkü canım tatlıdır benim. 32 yaşında ilk ameliyat tecrübemi oğlumun doğumunda sezeryanla yaşadım. Çok keyifli bir doğum olmuştu. Bir daha deseler 'Hadi gene' derim. Bu 2. hastaneye yatışım olacak. Düşündükçe biraz heyecanlanıyorum. Allah daha zor ameliyatlardan ve hastalıklardan korusun.

Biraz daha bilimsel bir açıklama olarak aşağıdaki yazıyı sizlerle paylaşmak isterim.


Bunyon; Ayak başparmağı ekleminin kökünde ayak başpar­mağının şekil bozukluğundan ya da ayak başparmağı kemikle­rinin büyümesinden kaynaklanan bir şişkinliktir. Bu kemiksi çıkıntı ayakkabınıza sürtündüğünde cilt kızarabilir; alttaki bursa şişer ve iltihaplanarak ağrı yapar. Bunun sonucunda oluşan bursit (bursanın iltihaplanması), topallamanıza neden olabilecek kadar şiddetli olabilir.
Muhtemelen daha yaygın olarak dar, sivri uçlu ve yüksek topuklu ayakkabılar giydikle­rinden, kadınlarda erkeklere göre 10 kat daha fazla sıklıkla bunyon oluşur. Ayakkabıdan kaynaklanan baskı, ayak başparmağı ekleminin şekil bozukluğuna neden olur. Bunyonun yaygınlığı (görülme sıklığı) yaşla birlikte artar çünkü hem yaşlı kişilerin ayaklarında artritten kaynaklanan şekil bozuk­luklarının görülme olasılığı daha fazladır hem de birçok insan ayaklarının şekline uygun ayakka­bılar giymez. Devamı
http://www.saglikbilimi.com/bunyon/

Bu durumda sanırım blog aleminden biraz uzak kalacağım. İyileşir iyileşmez yeni çalışmalarla geri dönmeyi dört gözle bekliyorum.

4 yorum:

  1. Şimdiden geçmiş olsun diyeyim. Umarım bir an önce iyileşip tekrar aramıza çabucak dönersiniz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.en kısa sürede iyileşmen ve seni aramızda görmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun.Çabuk iyileşmeni dilerim.

    YanıtlaSil
  4. gecmis olsun, umarim nekahat doneminiz rahat gecer...

    cok svgiler,

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails