10 Nisan 2015 Cuma

Kurabiye

Meleklere tatlı bir ara:))

Oki artık ikindi vakti evde olduğundan dolayı, O'na mümkün olduğunca ev yapımı bir şeyler yapıyorum. Neyse ki yaptıklarımı çoğu zaman severek yiyor. Aslında ailecek seviyoruz:)) 




Ama şu kurabiye hamurunu pürüzsüz şekilde yapmayı bir türlü beceremiyorum. Püf noktası nedir a dostlar?


Tarifi internette ararken buldum, sanırım Oktay Usta tarifi idi.

malzemeler;
2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniya






Un eleniyor, vanilya, pudra şekeri, kabartma tozu ilave ediliyor, harmanlanıyor.
Sonra, unun ortasını açarak margarin (oda sıcaklığında) ve yumurta yoğuruluyor.
Yağ eriyince, un karışımı yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamına getiriliyor. 150 derece ısıtılmış fırında, pişiriliyor.

Ben, çay poşeti şeklinde hazırladığım kurabiyeleri piştikten sonra benmari usulü erittiğim çikolataya bandırdım. Fikir tabii ki pinterest:))





Bakalım Oki bu kurabiyeleri beğenecek mi???









6 yorum:

  1. goruntu orijinal, eminim tadi da guzeldir. ellerine saglik lolipu. ustunun duzgun olmasi için belki hamuru merdaneyle açsan ise yarar gibime geliyor

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde kurabiye hamurunu dolapta ya da buzlukta en az bir saat bekletiyorum. Hamur dinlenince daha bi guzel sekil aliyor. Bir de ben hep once bir kapta tereyag ya da margarini seker ile cirpip oyle diger malzemeleri katip yoguruyorum. Bilmiyorum bir etkisi olur mu :)
    sekli ne olursa olsun tadi guzel olsun yeter bence :) ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  3. Sunum da çok farklı ve zevkli olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. I want to try those tea-nag cookies!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails