21 Aralık 2013 Cumartesi

Kumaş Ağaç Diktim:))

Yırtığı, söküğü dikilisin diye annesini bekleyen ben, artık dikiş makinasının başına oturup neler dikiyorum neler.

Şak şaka, pek bir şey dikmiyorum. Fikir yine çok ama zaman bulamıyorum, bazen de nereden başlayacağımı bilemiyorum. Anlayacağınız ben yeniyim bu işlerde. Lakin hevesliyim, azimliyim. Mesela o masurayı mekikten geçirip makinayı diker duruma getirene kadar çok uğraştım. Olmadı, becemedim, sağ olsun bi arkadaşım geldi beş saniyede takıverdi ipi. Sonra bir kumaş parçası üzerinde denedim durdum bütün dikiş şekillerini. 


Önce kendime bir iğne yastığı diktim. Çook gerekli dikiş dikerken:))) Sonra dedim basitinden şu pinterestte gördüğüm ağaçlardan dikeyim. Aaa bi baktım ki dikebildim. Hadi bir tane daha, bunda bir de kurdeleler olsun, şöyle verevine verevine. Aaaa o da oldu. 1-3 derken 6-7 tane boy boy ağacım oldu:)))  



Evet şimdilik sadece bu üçgen ağaçlardan dikiyor olabilirim. Hazır üçgen birşey dikerken bir bunting de dikebilirim örneğin. Sonrasında kare, dikdörtgen derken kalpler, yıldızlar bile dikebilirim:)) Ooo sonrasını düşünemiyorum bile, siz dikiş dikebilenler ne diyorsunuzzz, 'aplike?'...  hah öyle yastıklar bile dikerim belki. Ben de bu azim ve inat varken neden olmasın:)) Hatta belki bir 'Tilda Bebek'??? yok o kadar değil. Onu beceremem herhalde, eğri büğrü bir yaratık olur benimkisi. Olsun varsın ben şimdilik diktiğim bu ağaçlarla bile çok mutluyum:))



Eeeee mağdem bir şey diktim (dikebildim) bunu da nasıl yaptığımı anlatayım bari:)))
Aslında foğraflardan da anlaşıldığı gibi pek de basit bir şey benim yaptığım.

Kumaşa istediğiniz ölçüde bir üçgen çiziyorsunuz, sonra üç tarafını dikiyorsunuz. İşte bu kadar:))




Yalnız bir püf noktası var! O da üçgenin kısa kenarının ortasında 2-3 cmlik yeri dikmemek. İşte burası çok önemli çünkü ağacı ağaç yapan burada bırakacağız açıklık:) Yoksa diktiğiniz üçgen, ağaç olmaz:))


Bıraktığımız bu açıklık, içini boncuk elyaf doldurmamız ve sonrasında ağacımızın ayakta durmasını sağlayacak parçayı sabitlememiz için çok gerekli:)




İnstagramda bu ağaçları paylaştığımda altındaki yuvarlak tahta parçalarının  ne olduğunu soranlar oldu. Açıkçası ben de ne olduklarını bilmiyorum:) Bauhause'da görmüştüm, boy boy poşetlenmiş satılıyor. Her boyundan almıştım, "bir gün işime yarar bunlar" diye. Nitekim yaradıda:))



Dediğim gibi şimdilik sadece bu ağaçlardan dikebiliyor olsamda, bu bir başlangıç. Belki dikiş bilenler için "küçük" ama benim için "büyük" bir adım:)

Ne dersiniz umut var mı bende?

50 yorum:

  1. Hemde çok umut var inan :)
    Böyle başladıysan daha neler neler dikersin, devamını heyecanla bekliyoruz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin; teşekkürler:))) ahh bi aklımdakileri dikebilsem:) olacak olacak o da o olacak:)))

      Sil
  2. cesaret verdin bana ellerine sağlık...elim makine satın almak için gidiyor geri dönüyor sürekli...bilgisayarım pinterestten resim biriktirmekten çökmek üzere ama bende hala tık yok :( çok güzel olmuşlar sakın duraklama :) bir de malesef içgüdülerime yenik düşüp sormak zorundayım.... o yuvarlak teneke kutu nerden alındı acabaaaaaa??????????? mrlgrck74.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyin bişeyi var,ayy ne güzel :) aslında bir yerden başlamak gerekiyor sanırım:) ben de aldım makinayı uzun süre kutusundan bile çıkarmaya cesaret edemedim:)) Şimdi artık fırsat bulsam da bir şeyler diksem diyorum:))
      Kutuyu tepe homeden almıştım, Green Gate:))

      Sil
  3. sen çılgınsın be kadın!! ne demek umut var mı?sende umuttan çok çok daha fazlası var..ellerine ve tabiki anlatımına sağlık..bayıldım ben bu minik ağaçlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. turuncu oda:)))) sağ ol canım yaaa:))) çok teşekkür ederim:)) umarım ileride daha güzel şeyler diker paylaşırım:))

      Sil
  4. başlamış olman bile büyük umut bence :) ellerine emeğine sağlık çok şeker bi başlangıç olmuş bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakLı bahçem :) di mi? gerisi gelecek inş:))))

      Sil
  5. Umut ne demek harikasınız bence. Mesele azimde :) Annem çok güzel dikiş diktiği halde ben 46 yaşında makineyle tanıştım. Siz çok gençsiniz, her şeyi başarırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay Ersoy; çok teşekkür ederim:)) umarım dediğiniz gibi olur:)) Çok genç demenize de ayrıca teşekkürler:) 39 yaş genç sayılır di mi???:))))

      Sil
  6. sen de umutta var, zevkte. neler dikersin neler. ben çok umutluyum:))
    ağaçlar çok güzel olmuş, ben sevdim. ağaç demek haksızlık olur.
    orman oldu seninkiler yanyana gelince:))
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AsOrTiK, çok teşekkür ederim:))) ahh bir de zaman olsa, ooo dikerdim neler neler:))) Evet mini bir orman benimkisi:))

      Sil
  7. insan yeterki istesin, herşeyi yapar, benim dikiş sürecim de aynen senin anlattığın gibi başladı, bir mesura takamamak ve ipi makinaya sardırıp servise götürmek zorunda bırakmak ve sonra dikişten soğumak gibi eski bir hikayem var, ama öyle çok istiyordumki dikmeyi bu sene azmettim, ufak ufak denedim, videolar izledim, yazılar okudum, fermuar diktim olleyy dedim, yastık diktim olleyy dedim, yani isteyince oluyor gerçi şu an dikiş makinamdan kilometrelerce uzaktayım :(
    ayrıca ben senin ağaçları çok sevdim Simin, hiç başlangıç seviyesi gibi durmuyor, çok çok güzeller <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahucum, ben de bi ara "neden aldım bu makinayı , beceremeyeceğim bu dikiş işini" diye düşündüm ama iyi ki almışım, böyle böyle öğreneceğim dikiş dikmeyi:))) Bu ağaçlar çok basit, ama çok güzel oldu geçekten, teşekkür ederim:)))

      Sil
  8. harika olmuş ağacların ellerine sağlık:) ben de dikiş dikmek istiyorum açıkçası hiç de bilgim yok , makine alsam beceremem aldığımla kalırım diye cesaret de edemiyorum.. sen geliştir ama kendini tamam mı :) belli ki çok yaratıcısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimadımkırmızı; çok teşekkür ederim:))) aynen benim de hiç bilgim yok:)) kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte:)))

      Sil
  9. Merhabalar, uzun zamandır yazılarınızı zevkle okuyorum. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş Ağaçlarınız. Ben de dikiş konusunda çok yeniyim sizin gibi :)) ama size şunu söyleyebilirim : sizde umut çok :)) yeni projelerinizi bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. em@, çok teşekkür ederim:)) elimden geldiğince düzgün dikmeye çalışıyorum, bakalım bu ağaçlardan sonra nasıl bişi çıkacak ben de çok merak ediyorum:))

      Sil
  10. Çok şeker olmuş!!! Ellerinize sağlık!!!

    YanıtlaSil
  11. Canım benim güzel ellerine sağlık!
    İsteyip de başaramayacağın şey yok senin.

    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün ablacım, çok teşekkür ederim:)))) ben de çok öptüm sizi:)

      Sil
  12. daha çok güzel şeyler çıkaracağınıza eminim çünkü tasarımlarınıza bayılıyorum, zaten keçeden çam ağacınızda gözüm var:) elinize sağlık hepsi de çok güzel olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cicibici hobiler, ayy inş:)) şu dikiş işini bi çözersem çok daha mutlu olacağım:))) çok teşekkürler:)))

      Sil
  13. evde minnacık uyduruk makinayla bende bakliyat torbası dikerek hevesimi alıyorum bakliyatları cam kavanozda saklamamda ayrı bir durum:) çok güzel olmuş... dikiş bilmeyen biri olarak beni de heveslendirdiniz gidip benim de düzgün bir makine alasım geldi sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nslhn; çok teşekkür ederim, valla bi cesaret aldım makinayı, Şimdi iyi ki almışım diyorum. Yavaş yavaş alışacağız birbirimize:)) teşekkür ederim:)

      Sil
  14. Bir hevesle aldığı dikiş makinesiyle ilişkisi en nihayet ipliği takabilmekten ileri gidemeyen biri olarak bence muhteşem bir çalışma olmuş :) Çizdiğin çizginin üstünden düz dikebiliyorsan bu iş oldu demektir. Bak demişti dersin seneye bu zamanlar Tilda bebek de neymiş diyeceksin :) Ben de bir iğne yastığı denemeye cesaret etsem mi acaba? Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebru, neredeyse benim de öyle olacaktı, ama inat ettim:)) bence denemelisin 1-2 eğri bürü gidiyor dikiş sonra çizgiyi tutturuyorsun:))

      Sil
  15. Harikasın sen daha neler neler çıkıcak sabırsızlıkla bekliyorum❤❤❤

    YanıtlaSil
  16. Elinize sağlık, hep böyle böyle girmedik mi bu hobi dünyasına. Dur şunu bi deneyim, bak yaptım oldu.. Bunlar güzel hevesler, elinize aldığınızı da yakıştırdığınıza göre daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giz Yolcusu, teşekkür ederim:)) ben biraz da maymun iştahlıyım, onu yapıyıp bunu yapıyım, ev hobi malzemeleriyle dolu:)) kKumaşlar, kurdeleler, ipleri düğmeler, MDFler, boyalar, kağıtlar:)) yakında bize yer kalmayacak:))

      Sil
  17. çok tatlı olmuş ilkine göre bence çokk profesyonel ;) ben de hiç bilmem ama onu da öğrenmenin vakti geldi diye düşünüyoru ;)diğer ürünlerden verilen siparişlerin yanına kumaş işleri de eklenmeye başladı çünkü:)) başkasına anlatıp kafandakinin aynısını diktirmek zor... o yüzden en kısa zamanda dikişi de örenmek lazım ;) ellerinize sağlık bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elmastasarim, ayy teşekkür ederim:)) işin kolayından başladım:)) evet ya başkasına anlatana kadar kendin yapmak en iyisi:))

      Sil
  18. benim hayalim olanı gerçekleştirmişsin sevgili lolipu.ben de makina olmadığı için çoğu şeyi kendimce el de yapıyorum sözde makine dikişiyle :) ..ama bi gün ben de alıcam makine..sonra tasarlayıp tasarlayıp kızlarıma kıyafetler yapıcam...ve bir de senin dolabında gördüğüm askıda kalplerden ;) ellerine sağlık.pek güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. munise, en de elde dikmeyle başladım, ama hem vakit alıyor hem de makine kadar düzgün olmuyor:) Bence her evde bulunmalı bir dikiş makinesi:))

      Sil
  19. Umut olmaz mı? Bence umut kısmını çoktan geçmişsin. Süper olmuşlar. Hemen bende deneyeceğim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil Bahçeli Ev, çok sağ olll:)) valla öyle yüreklendirici yorumlar aldım ki, çok mutlu oldum:)) çok teşekkürler:))

      Sil
  20. sende bu azim varken.. anladın sen:)
    bu arada atynı makineden bende de var. ilk başta makarayı sarmak, alt mekanızmaya ipi geçirmek ve yukardan cıkarmak gibi şeyler cok zor gelse de, sonra gözün kapalı yapıyosun:) Sonrasında makinenin başına gecip bebiş yatagına pofuduk kenar koruması bile dikebiliyosun benim gibi:) o derece heehhe:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikkus:))) haa haahaaa alemsin kızım:)) ayy o ipi geçirme olayı bitirmişti beni zaten. Neyse ki yıldıramadı:)) Ne güzel bak sen bebişine hazırlıklar yapabiliyorsun. Ben de öyle olucam inş. istediğim şeyleri dikebileceğim günleri iple çekiyorum:))

      Sil
  21. harika olmuşlar, ellerine sağlık. ben de merak ediyordum alttaki parçaları, ağaçla tam bir bütün olmuşlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebygale canım teşekkür ederim:)) O parçaları iyi ki almışım, çok işime yaradı:))

      Sil
  22. çok güzeller ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuşlar,güle güle kullanın. Sizin bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum gerçekten çok güzel şeyler yapıyorsunuz sizi tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sry, çok teşekkür ederim:))) çok mersi:))

      Sil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails