1 Şubat 2010 Pazartesi

Türkan - Ayşe Kulin - KİTAP

Bu kitap hakkında tek söyleyebileceğim herkesin okuması ve bu büyük insanın yaptıklarının bilincine varması.

Nasıl bir insan ki mesleğine kendini adamış, Türkiye için çok büyük şeyler yapmış. Cüzamla savaşmış, yetmemiş o insanların yeni hayatlar kurmalarına yardım etmiş. Yetmemiş öncelikle kız çocukları için okula gitme fırsatı yaratmış.

Türkan Saylan'a hayatının son günlerinde yapılanlarda cabası.

Ayşe Kulin'in akıcı anlatımıyla bir çırpıda okunabilecek bir kitap, tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. şekerciğim.. şubat ayının ilk yayının hayırlı olsun.. nice yayınlar dileklerimle.. bu kitabı herkese hatırlattığın için teşekkür ederim..
    bana da kardeşim doğum günümde almıştı.. daha başlamadım okumaya sindire sindire okumak istiyorum.. şu sıralar çok karışığım.. sakinleyince eminim bir çırpıda okurum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Son okuduğum kitap bu, ve o kadar beğendim ki resmen bitmesini istemedim ve üzerine hala bir kitao okuyamadım tadı hala damağımda diyebilirim:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben yaklasık 1 hafta once tanıstım sızın blogunuzla. artık takipteyım. bu kıtabı henuz okumadım Ayşe Kulin sevdıgım bır yazardır fakat son okudugum kıtabı bana hayal kırıklıgı yasattı fakat sızın tavsıyenız uzerıne bu kıtabı en kısa surede okuyacagım.fakat şu an okudugunuz kıtap Bin Muhteşem Güneş beni çok etkilemişti. bu kıtap hakkındakı yorumlarınızı sabırsıızlıkla bekleyecegım

    YanıtlaSil
  4. Merhaa arkadaşım,

    Ayşe Kulin çok sevdiğim ve kitaplarını da severek okuduğum bir yazardır, ben de çelebi74 arkadaşım gibi şu sıralar biraz yoğunum, bu kitabını da en kısa zamanda almayı ve okumayı düşünüyorum.

    Türkan Saylan'ın hayatını Uğur Dündar'ın röportajı olarak televizyonda izlemiştim, hayretler içinde kalmıştım. Gecenin bir vaktinde yayınlamışlardı, adam gibi bir saatte vermedikleri için çok kızmıştım.

    Paylaşımın için de ayrıca teşekkürler arkadaşım...

    YanıtlaSil
  5. Türkan saylanı duyunca yorum yazma gereği duyuyorum..Size katılıyorum.
    kesinlikle okunması gerekli bir kitap.Ben bir buçuk günde bitirdim..ağlayarak okudum..birde
    yine Türkan saylan'a ait AT KIZ adlı romanını tavsiye ederim..oda Türkanın kanlıcada kardeşleriyle yaşadığı çocukluk dönemini anlatıyor.
    bu kitap diğer kitabı tamamlıyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. simiiinnn üç kızkardeş çalışmana bayıldım. ben de istiyorum. bana taç yapar mısın. ablamlara da almak isterim . ama kazıklama gı beni!
    öptüm.

    kestane kebap acele cevap!

    YanıtlaSil
  7. Ben daha dün bitirdim bu mükemmel hayat hikayesini. Türkan Saylanı tanıdım geçde olsa tanıdım :( Evet okadar üzüldüm ki yaşarken bu insanı bu kadar tanıyamadığım için... Çok etkilendim. Bir kadın olarak kendimi Türkan Saylanın yanında çok yetersiz hissettim. Vallahi vakti zamanında okusam kesin hedefim tıp olurdu o derece etkilendim kitaptan. Ayşe Kulinin mükemmel kalemiyle içime işleyen bu kitabın satırlarını herkesin okumasını istiyorum.

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails