15 Şubat 2010 Pazartesi

Deneme 1 - Cam Kase Boyama

Uzun bir süredir yeni bir şeyler ekleyemedim. Çünkü işler çok yoğun şu sıralar. Eve geldiğimde çok yorgun oluyorum ve elim hiç bir şeye varmıyor. Yapabildiklerimde bi iki deneme şeyler.

Öncelikle cam üstüne peçete yapıştırıp, enemel boya ile boyamak oldu. Peçeteler iyi güzel yapıştıda boyama işini beceremedim. Ponpon fırça ile boyadım. Ama nedense boyamam irmik tatlısı gibi oldu. Sanki üzerine irmik serpmişim gibi. Bu durumu bir daha ki çalışmada çözmem gerek.







22 yorum:

  1. Lolipu'm, çok güzel görünüyor. Ponpon fırçayla boya yaptığımda benimki de kabarcık oluyor. Ondan mı bahsediyorsun? Çözersen haberim olsun :) Bir de hangi marka enamel boya kullandın, onu sormak isterim. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş canım..devam et...çok beğendim......

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel olmuş. O irmik kıvamı bendede oluyor hep. Galiba ponpon frça kullanmamız nedeni ile oluyor gibi geldi şimdi bana :)

    YanıtlaSil
  4. aşağıdaki resimde gördüğüm cam boncuklara bittim..nasıl yaptın.......biraz ipucu verirsen denemke istiyorum...sevgiler .....

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi bir çalışma olmuş, renlere bayıldım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. enemel boya neki?
    gayet hoş durmuş çok renkliii

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerine sağlık.aynı peçeteyi kullanarak bende tepsi boyamıştım.
    enamel boyayadan önce beyaz akrilik boyayla ponponlayıp sonra üzerine enamelı fırçayla sürseydin sanırım o irmik görüntüsü oluşmaz.bir deöyle dene istersen.
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. Çok tatlı olmuş irmik helvası gibi (:

    YanıtlaSil
  9. lolipucum çok tatlı olmuş bu kase :) İçim açılırdı onun içinden yemek yerken. Ama şimdi yenir mi? O boyalar zararlı olur mu? Olmazsa evdeki bütün kaseleri kaplıycam o teknikle :) Çok beğendim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. MARİFETLİ PERİ, teşekkür ederim. Demek ki tek benim problemim değilmiş pon pon fırça. evet kabarcık kabarcık oldu hep, pütürlü bir yüzey. TEX.CO. marka enemel boya kullandım.

    şehnazcım, devam etmek istiyorum ama önce şu irmik işini çözmem lazım, sağol.

    oylumla hayat, oysaki ponponla boyamak çok zevkli, bunun bir çözümü olmalı:)

    şehnaz, cam boncuklarıda yine peçete yapıştırarak yapmıştım.

    Benim küçük hallerim, sana da teşekkürler, peçetenin deseni gerçekten çok güzeldi.

    yetenek sizin, enemel boya dedikleri fırınlanabilen bir boya. böylece vernik kullanmak zorunda kalmıyorsun. Fırınladığın zaman yıkanabiliyormuş. Fırınlamazsan 21 gün kuruma süresi varmış. ondan sonra yıkayabiliyorsun.

    Kapkara Camdan Kelebek, tepsini hatılıyorum çok güzeldi. Dediğin şekilde deneyeceğim bir dahakine. bilgi için teşekkürler.

    Pell-in teşekkür ederim.

    Fatmacım, enemel boyayı dış tarafına sürdüm. içi bildiğin cam
    hala:)

    YanıtlaSil
  11. Canım.. irmik gibi olmasının sebebi boyayı çok alıp patpatlaman... yanına temiz bir bez ya da kağıt havlu al...boyayı ponpon fırçana aldıktan sonra önce beze ya da dediğim gibi havlu kağıda vur iyice boyayı azalt, sonra hızla boya. elini hafif vurmaya alışman lazım... yoksa halka halka şekillerde çıkar...umarım yardımcı olmuşumdur...

    YanıtlaSil
  12. Bu arada peçete çok güzel değil mi? Benim de var... bende başka şeyler çalışmıştım.. ne yaparsan yap her şey güzel oluyor bu peçeteyle...Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. renkler harika çok güzel olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Vallahi şekerim buradan irmik mirmik görünmüyor.Gayet güzel olmuş. Böyle olduğu zaman ''ay ben nerede yanlış yaptım?'' demeyeceksin.''Enamel'le özel olarak kabartılmış cam boyama tekniği geliştirdim'' şeklinde lanse edeceksin.Normalini herkes yapar:)))

    YanıtlaSil
  16. Nefise, bilgi için teşekkürler, bundan sonraki denememde dediğin şekilde yapıyım bakalım.

    Lisya teşekkür ederim:)

    fotoğraf penceresinden sana da çok teşekkür ederim:)

    Nedret abla, çok tatlısın. Çok güldürdün beni. Di mi ama ben o kabarcıkları yapmak için epey uğraştım ama:))))

    YanıtlaSil
  17. lolipu,kasen çok güzel olmuş,bu peçetede bu işlerle uğraşan herkeste var(bende de).ayrıca bu boyayı sürdükten sora pişirmen ve ondan sonra decopaj yapman lazım(pişirmem dersen 30 gün beklemelisin)bende bunları ece hanımdan öğrendim.

    YanıtlaSil
  18. Stilcim, çok teşekkürler

    zeyno, bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. canım bu cam boyama işini birdaha yaparken ayrıntılı resimli göstersene pek anlayamadım ben:))bu teknikleri bilmediğimden sanırım????eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  20. ÇOK BEĞENDİM , ÇOK CİCİ , ÇOK GÜZEL BİR KASE OLMUŞ .ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails