Kahve deyip geçmemek gerek. Çoğumuzun içtiği (ki benim de sıkça tükettiğim) granül kahveler kahve değilmiş meğer:))) 3. dalga terimiyle hayatımıza giren demleme kahveler, çekirdeklerin üretildiği çiftlikten, toplanmasına, işlenmesine, kavrulmasına ve hatta demlenmesine kadar farklı bir kültürmüş aslında:)
İşte biz de dün bunları öğrendik:)) http://www.petracoffee.com/ sayesinde çeşitli aromalara sahip kahvelerin nasıl üretildiği, kahve çekirdeklerinin nasıl toplandığı, kurutulduğu, kavrulduğu (ki önemli bir husus), ve nasıl demlendiği hakkında bilgi sahibi olduk. Üste üslük 5-6 farklı kahvenin tadımını da yaptık.
Önce öğütülen farklı kahve çekirdeklerini kokladık.
Demlenen kahvelerin üzerinde oluşan 'köpüğü kırarak' (böyle tabir ediliyor) içindeki aromaları keşfettik:))
Öğrendim ki kahve hazırlamak ayrı bir ritüel. Daha fazla bilgi almak ve evde demleme kahve yapmak için buraya http://www.petracoffee.com/ bakabilir, hiç olmadı kahveleri tatmak için buraya http://www.krazcafe.com/ gidebilirsiniz:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder